ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Η παραλία Μπάλλου αφετηρία για να μαζέψει χρήματα για ειδικό σχολείο

Η κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει ανατρέψει τα επαγγελματικά σχέδια του Κώστα Βαρουχάκη αλλά όχι και τα πλάνα που έχει για το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο 45χρονος πρώην ποδοσφαιριστής μετά την διάκριση του στον αγώνα της σειράς Iroman στη Λιθουανία έχει βάλει σκοπό να κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα προκειμένου να προβάλλει αλλά και να ευαισθητοποιήσει όλη την Ελλάδα, ώστε να μαζευτούν χρήματα για το ειδικό σχολείο στο χωριό Κατουφιανών Γραμβούσας Κισσάμου.

caffeine adv2020b
104097138_10158125927977419_1415041952531988433_o.jpg

Πατέρας τριών παιδιών (του Ανίκητου, του Βίκτωρα και της Ηλίας) ο Κώστας Βαρουχάκης έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ενίσχυση του σχολείου που σήμερα φιλοξενεί 10 παιδιά. Ο πρώην ποδοσφαιριστής προετοιμάζει τις λεπτομέρειες του εγχειρήματός του ενώ πριν λίγες ημέρες αποδέχτηκε την πρόταση της Νεολαίας Κισσάμου να τον υποστηρίξει και να τον βοηθήσει όσο μπορεί για την εύρεση χορηγών, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα αναβάθμισης του ειδικού σχολείου.

«Υπολογίζω πως θα κολυμπάω από 8 έως 10 ώρες. Η απόσταση σύμφωνα με το Google Maps είναι περίπου 25 χιλιόμετρα. Προετοιμάζομαι καθημερινά γι’ αυτό το εγχείρημα. Λόγω του κορονοϊού έχουν ανατραπεί τα αρχικά σχέδια αλλά πιστεύω πως μέσα στον Αύγουστο θα κάνω τη διαδρομή», είπε στο ethnos.gr ο Κώστας Βαρουχάκης.
ballos2.jpg
Η όμορφη παραλία του Μπάλου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του θα βουτήξει από τα νερά του Μπάλου, της εντυπωσιακής παραλίας στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα με τα τιρκουάζ νερά και θα κολυμπήσει στο νησί της Γραμβούσσας περίπου δύο μίλια μακριά και από εκεί για την Κίσσαμο που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

neratzoulis neo
94884324_10219044822763919_4162737540857593856_o.jpg

Οπως τόνισε, είναι πολύ ικανοποιημένος καθώς λαμβάνει πολύ θετικά μηνύματα: «Αρκετός κόσμος έχει μάθει το εγχείρημά μου και κυρίως για το σκοπό για τον οποίο γίνεται. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

gra.jpg

Ο 45χρονος Κισσαμιώτης είναι τσαγκάρης στο επάγγελμα. Παράλληλα, ασχολείται και με τον τουρισμό, όμως η κρίση τίναξε στον αέρα όλη τη σεζόν, καθώς τα δωμάτια που διαχειρίζεται θα μείνουν – όπως φαίνεται –  άδεια. Ομως, δεν το βάζει στιγμή κάτω: «Αυτό που θέλω είναι να έχω υγεία και ευτυχία στην οικογένειά μου. Τρώμε από τα έτοιμα στα δύσκολα αλλά δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Πρέπει να έχουμε πίστη και υπομονή», είπε ο 45χρονος Βαρουχάκης, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στον ΑΟ Χανίων, στον Ίκαρο, στη Θύελλα Καλαθενών και για πολλά χρόνια ήταν αριστερό μπακ στον Κισσαμικό.

Πηγή
ethnos.gr

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button