Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
CNA ΘΕΜΑ

Για τον κάλαθο των αχρήστων η μελέτη για την απαλλοτρίωση του ΒΟΑΚ «Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη»

Η μελέτη που ανάρτησε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είναι τουλάχιστον η αποκορύφωση λαθών και προχειρότητας!

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μετά από μεγάλη κωλυσιεργία και αφού παρήλθε διάστημα  πλέον του ενός μηνός ο Δήμος Αγίου Νικολάου ανήρτησε επιτέλους τους κτηματολογικούς πίνακες για την αναγκαστική απολλοτρίωση του ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος που έλαβα από το υπεύθυνο μελετητικό γραφείο του έργου και τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Είναι να απορεί κανείς διαβάζοντας τους πίνακες αυτούς, έστω και καθυστερημένα, εάν η μελέτη συντάχθηκε από επιστήμονες ή από μαθητευόμενους μάγους. Πρωτοετείς φοιτητές θα ήταν πιο αποτελεσματικοί και θα είχαν φέρει εις πέρας μια μελέτη αξιόπιστη και σοβαρή, που θα αποτυπώνονται ορθά οι ιδιοκτησίες και τα στοιχεία περί αυτών, με σεβασμό στις ιδιοκτησίες που εν πολλοίς έχουν με κόπο αποκτηθεί.

“IN_AND_OUT

Μελετώντας την περί της ο λόγος μελέτη, μια είναι η διαπίστωση: Ο ευτελισμός και η ασέβεια πρώτα στον άνθρωπο και ακολούθως στην ιδιοκτησία του.

Είναι τουλάχιστον το αποκορύφωμα της προχειρότητας, μη θέλοντας να σκεφτούμε λόγους σκοπιμότητας.
Βρίθει ανεπίτρεπτων λαθών ακόμη και σε στοιχεία που είναι διαθέσιμα και εύκολα προσβάσιμα.
Πώς να βγάλει συμπέρασμα,  ένας ιδιοκτήτης για την περιουσία του που απολλοτριώνεται όταν πέρα από τα λάθη στα ονόματα τα πατρώνυμο τα μητρώνυμα, υπάρχουν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη:  ΚΑΕΚ δεν αντιστοιχούν στο ακίνητο, ή στο όνοματεπώνυμο, ΚΑΔΕ του ακινήτου είναι σε λάθος όνομα, καταγράφονται ιδιοκτήτες σε ακίνητα που δεν τους ανήκουν και ανήκουν σε άλλο ιδιοκτήτη, και άλλα πολύ σοβαρά λάθη.

Mechanical Solutions

Ένα απίστευτο μπάχαλο!!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα να ψάχνεις να βρεις ποιο είναι το ακίνητο που αναφερέται το όνομα σου στους κτηματολογικούς πίνακες και στο τέλος μετά από πολλές διασταυρώσεις να διαπιστώσεις ότι αυτό το ακίνητο δεν σου ανήκει και ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη!!!

Όσον δε αφορά στην καταγραφή των προς απολλοτρίωση χώρων είναι να προβληματίζεται κανείς εάν οι συντάκτες της μελέτης είχαν επίγνωση για τη σοβαρότητα της εργασίας που επιτελούσαν,καθώς και για το επίπεδο σεβασμού στον κάθε ιδιοκτήτη που προσφέρει την περιουσία του προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Οικόπεδα αναφέρονται ως χέρσα, τα επικείμενα επί του χώρου της απολλοτρίωσης είτε δεν εμφανίζονται καθόλου, είτε είναι ελλειπή ή είναι άλλα αντί άλλων. Αυτά είναι μόνο μερικά ενδεικτικά στοιχεία μιας απαράδεκτης μελέτης που επιεικώς είναι γραμμένη στο γόνυ και για την οποία ο Έλληνας φορολογούμενος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Και πως να καταλάβει και να διορθώσει ο κάθε ιδιοκτήτης   αυτά τα συσωρευμένα  λάθη; Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει; Να διορθώσει, τα ΚΑΕΚ, τις ΚΑΔΕ, τις λάθος ιδιοκτησίες, τα λάθη στα επικείμενα των προς απολλοτρίωση χώρων; Είναι όλα αυτά στις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ή όφειλαν οι συντάκτες της μελέτης για την οποία αμείβονται παχυλά να έχουν συλλέξει σωστά τα στοιχεία, να έχουν κάνει τις ανάλογες διασταυρώσεις και να παραδώσουν μια μελέτη αξιόπιστη για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Τη δουλειά τους όμως την πέταξαν στους θιγόμενους από την απολλοτρίωση να τρέχουν σε μηχανικούς και δικηγόρους να  καταρτίζουν τεχνικές μελέτες και να διορθώνουν τα δικά τους λάθη πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε, χωρίς ελπίδα ότι θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση με τα λιγοστά έως καθόλου χρήματα που θα λάβουν μετά από δικαστικούς αγώνες για την  απολλοτρίωση της περιουσίας τους.

Γιατί, αυτό είναι επίσης ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, όταν ολόκληρες επιχειρήσεις εξαΰλώνονται έναντι πινακίου φακής, κατοικίες καταστρέφονται, ελαιώνες με δέντρα 50 ετών και άνω θα ξεριζωθούν για λίγα ψίχουλα για ένα έργο που η περιοχή έχει ανάγκη, αλλά, που όπως προβλέπει η μελέτη έχει ξεφύγει από τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας και αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Όλοι συμφωνούμε να γίνει ένας ασφαλής αυτοκινητόδρομος, αλλά με την προϋπόθεση της μικρότερης όχλησης στις περιουσίες των συμπολιτών μας. Όχι ένα έργο “βιτρίνα” , αλλά ένα έργο ουσιαστικό που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η παρούσα  μελέτη είναι ανάγκη να ακυρωθεί και να καταρτιστεί μία νέα μελέτη αξιόπιστη και σοβαρή που θα τιμά τους συντάκτες της και θα σέβεται την περιουσία των συμπολιτών.

Πέπη Χειμωνάκη


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button