Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΠάνω από 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στο προσκύνημα στη Μέκκα

Πάνω από 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στο προσκύνημα στη Μέκκα

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων στον πλανήτη. Και αφορά το Hajj, το ετήσιο προσκύνημα των μουσουλμάνων στην ιερή πόλη της Μέκκας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι επισκέπτες φέτος θα ξεπεράσουν τα… 2 εκατομμύρια. Ενώ οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν διαθέσει πάνω από 100.000 αστυνομικούς για την αποφυγή τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και άλλων επεισοδίων.

Οι προσκυνητές φιλοξενούνται σε μία τεράστια έκταση από τέντες που έχουν στηθεί για τον σκοπό αυτό. Υπάρχουν βέβαια και κάποια ξενοδοχεία (επτά τον αριθμό) τα οποία χτίστηκαν πρόσφατα, και απευθύνονται σε VIP επισκέπτες οι οποίοι πληρώνουν έως και 7.000 δολάρια για μια βραδιά.

mechanical adv 2021

Οι περισσότεροι φτάνουν στο ιερό όρος Arafat με λεωφορεία, όμως οι πιο φτωχοί έρχονται από την ιερή πόλη της Μέκκας περπατώντας περί τα 15 χιλιόμετρα μέσα στον καυτό ήλιο. Στην διαδρομή έχουν στηθεί ειδικοί ψεκαστήρες για να δροσίζουν τους πιστούς, ενώ ειδικά οργανωμένα συνεργεία τους παρέχουν πόσιμο νερό και τροφή δωρεάν.

apostolakis adv 2

Για πολλούς από αυτούς, οι περιορισμοί που έχουν υποστεί στη ζωή τους για να βρουν τα χρήματα είναι πολύ μεγάλοι, καθώς για όλους τους μουσουλμάνους, η επίσκεψη για μια φορά στη Μέκκα είναι η κορύφωση της ζωής τους.

Το προσκύνημα στη Μέκκα είναι μέσα στις πέντε μεγάλες υποχρεώσεις των μουσουλμάνων, με τις άλλες τέσσερις να περιλαμβάνουν την πίστη στην μοναδικότητα του Θεού και του προφήτη του του Μωάμεθ, τις πέντες προσευχές ημερησίως, την προσφορά προς τους φτωχούς, και την νηστεία κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού.

Στην Μέκκα κάνουν τον κύκλο της μεγάλης πέτρας, της Kaaba επτά φορές σε αντίθετη φορά με αυτή του ρολογιού. Για φέτος η κύρια ημέρα του προσκυνήματος είναι η σημερινή, όπου μετά και τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής από τις κοντινές περιοχές, το πλήθος αναμένεται να αγγίξει και τα 3 εκατομμύρια στην κοιλάδα.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble