CLICK 2 CLICK

Ντουμπάι: Μία από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στον κόσμο (video)Για πολλούς το Ντουμπάι είναι μια απαστράπτουσα πόλη με τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα και κάποια σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα. Αλλά αν θέλετε να μείνετε εδώ ή να έρθετε για τουριστικούς λόγους, πόσο προσβάσιμη είναι η πόλη για άτομα με διάφορες δεξιότητες; Στο επίκεντρο της προσβασιμότητας είναι πώς πάμε από το ένα σημείο στο άλλο.

Ο Μουχάμαντ Αλμουτάβα είναι ο διευθυντής Βιωσιμότητας και Πράσινης Οικονομίας στην Υπηρεσία Δρόμων και Μεταφορών. Είναι άρα ευθύνη και αρμοδιότητά του να επιβλέπει την βιωσιμότητα και την προσβασιμότητα: _«Έχουμε το μετρό, το τραμ. Έχουμε το δίκτυο των λεωφορείων, το θαλάσσιο δίκτυο, τις βάρκες. Και τα ταξί, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Εάν προγραμματίζετε ταξίδι στο Ντουμπάι, μπορείτε να πάτε παντού χωρίς πρόβλημα. Όλα τα μέσα μεταφοράς καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων με αποφασιστικότητα, διασφαλίζοντας ότι η μεταφορά τους είναι εύκολη. Μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, είτε είστε σε αναπηρικό καρότσι είτε είστε σε μια άλλη κατηγορία ατόμου με αποφασιστικότητα». _

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο κέντρο της ιστορικής περιοχής του Ντουμπάι, βρίσκεται το κάστρο Αλ Φαχίντι. Κτίστηκε πριν 300 χρόνια και έχει από τα πιο παλιά τείχη της πόλης. Είδαμε πόσο προσβάσιμο είναι το νέο Ντουμπάι. Σίγουρα είναι έκπληξη, αλλά αυτό το μουσείο έχει κερδίσει εγχώριους και διεθνείς επαίνους για την προσβασιμότητά του: «Οι πολίτες εδώ ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους και προσπαθούν να κάνουν προσβάσιμο το μέρος για όλους. Είμαι πολύ ανεξάρτητη σε σχέση με όταν ήμουν μικρότερη. Δεν θα ήταν δίκαιο να μου αφαιρέσετε αυτή την ανεξαρτησία» τονίζει η Σομπίκα Κάλρα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Wings of Angelz.

Αυτή ακριβώς η ανεξαρτησία είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρίας North Start στο Ντουμπάι, που προσφέρει εκπαίδευση, κατάρτιση και επαγγελματικό προσανατολισμό σε άτομα με αποφασιστικότητα. Ο Ριτς Χάντναμ είναι διευθυντικός εταίρος: «Οργανισμοί που ενσωματώνουν όλο τον κόσμο φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερα κέρδη από αντίστοιχους που δεν έχουν πολιτικές ενσωμάτωσης. Πέρα όμως από αυτό, ένας στους επτά ανθρώπους παγκόσμια, θεωρείται άτομο με αποφασιστικότητα. Η ανεργία τους αγγίζει πολλές φορές και το 70-80%, ακόμη και στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες. Είναι μια τεράστια λοιπόν αγορά για την υποστήριξη και την προσφορά βοήθειας σ’ αυτά τα άτομα ώστε να κάνουν τη σωστή επαγγελματική επιλογή».

swell adv 2021

Έτσι βρήκε την κατάλληλη θέση εργασίας ο Μοχάμεντ Αλ Μάλα, που είναι τώρα πρέσβης της κοινότητας στο Zabeel House, ένα συνοικιακό ξενοδοχείο: «Θεωρούσα ότι θα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που θα έκανα. Μετά κατάλαβα ότι η δουλειά μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αν εντυπωσιάσω με τις δεξιότητες που έχω. Είναι τέλειο που δουλεύω εδώ. Θέλω η οικογένειά μου να είναι περήφανη για μένα, να καταλάβουν πόσο άξιος είμαι. Να τους φέρομαι καλά και με σεβασμό. Θέλω να βελτιώσω τη ζωή μου».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο Λουκ Τζέιμς είναι ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Zabeel House: «Ο Μοχάμεντ πέρασε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Είχε απέναντί του 9 ή 10 υποψηφίους. Τον βλέπετε εδώ σήμερα. Λάμπει στο δωμάτιο. Καλωσορίζει κάθε έναν από τους γείτονές μας και τους γεμίζει χαμόγελα. Το είχε αυτό το ταλέντο. Ταίριαζε απόλυτα στη θέση. Είναι μαζί μας σχεδόν ένα χρόνο».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το Ντουμπάι. Η ανεκτικότητα και η ευρύτητα πνεύματος βοήθησαν να γίνει η πόλη το σπίτι ενός ποικίλου και πολυπολιτισμικού πληθυσμού.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button