Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΜονή Αγίου Νικολάου, Σαντορίνη | Ενα από τα πιο παλιά μοναστήρια

Μονή Αγίου Νικολάου, Σαντορίνη | Ενα από τα πιο παλιά μοναστήρια

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Από τα πιο παλιά μοναστήρια της Σαντορίνης ανάμεσα στο Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι η ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου δένει τέλεια με την αρχιτεκτονική της περιοχής, και την ιστορία της σχεδόν τέσσερις αιώνες.

Πρόκειται για ένα γυναικείο μοναστικό κέντρο το οποίο εκτός του Αγίου Νικολάου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Ζωοδόχο Πηγή. Στις Κυκλάδες τα περισσότερα μοναστήρια είναι αφιερωμένα σε πολλούς αγίους, δείγμα μιας άλλης θεώρησης των χώρων λατρείας.

mechanical adv 2021

Η μονή, στην πρώτη της μορφή, ιδρύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1651 στο κάστρο του Σκάρου. Εκεί υπήρχε η οικογένεια Γκύζη η οποία είχε σε ιδιόκτητο ναό αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο.

apostolakis adv 2

Στην πορεία ζητήθηκε η άδεια από τον τοπικό μητροπολίτη ο ναός να μετατραπεί σε γυναικείο μοναστήρι με πρώτες μοναχές νεαρές κοπέλες της οικογένειας, το οποίο λειτούργησε συνεχώς μέχρι το 1815.

Τότε στις 29 Δεκεμβρίου, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλος ΣΤ’ ενέκρινε την ανέγερση νέας μονής στη θέση που τη συναντάμε σήμερα, όπου υπήρχε ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής.

Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να κτιστεί το νέο μοναστήρι. Αυτό αποφασίστηκε επειδή τότε είχε σχεδόν ερημώσει η περιοχή του Σκάρου και αυτό δυσκόλευε τη ζωή των μοναχών.

Με την βοήθεια των πιστών αλλά και επιφανών κατοίκων του νησιού κτίστηκε η νέα μονή με το τρισυπόστατο καθολικό. Ένα παρεκκλήσι αφιερώθηκε στη Ζωοδόχο Πηγή, το κεντρικό στον Άγιο Νικόλαο, και το τρίτο στον Άγιο Παντελεήμονα.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble