Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ΚΙΝΑΛ κατέβηκε στις εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ ασχολούνται όλοι… (της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στις εκλογές κατέβηκε το ΚΙΝΑΛ ένα κόμμα σκαντζόχοιρος, δηλαδή κλειστό, που σε κάθε κριτική αντί να συζητά κλείνεται και προβάλει τα αγκάθια του ως απάντηση, ως άμυνα.

Το ΚΙΝΑΛ το κόμμα του Μαργαρίτη, του Πόντα, του Μαλέλη, των μουσαφίρηδων και των ουρανοκατέβατων, είναι το κόμμα που κατέβηκε στις εκλογές, όχι το ΠΑΣΟΚ.

NOVA

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι σχηματισμοί που συμμετέχουν στο ΚΙΝΑΛ διατηρούν και λειτουργούν τα δικά τους όργανα, μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει κομματικά όργανα, αφού τα κατάργησαν, διότι δεν είχαν άλλο τρόπο να το θέσουν υπό έλεγχο, βρήκαν την εύκολη λύση και πολύ απλά το φίμωσαν.

Για να πούμε τα πράγματα με τ όνομά τους, σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κομματικά όργανα, δεν συνεδριάζει, δεν αποφασίζει, δεν μπορεί να αποφασίζει, αφού και η θητεία της Προέδρου έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, είναι παροπλισμένο, πολιτικά φιμωμένο, υπάρχει μόνο στην κοινωνία, από τους πολίτες του, είναι η «πολιτική του βάση», που εξακολουθεί να θέλει επιμένοντας, να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και στην ενεργό πολιτική δράση.

Mechanical Solutions

Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί που γράφουν για το ΠΑΣΟΚ, μιλούν για το ΠΑΣΟΚ, ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ, δεν λένε πως το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που κατέβηκε σε εκλογές, αυτό θα κριθεί, αυτό κρίνεται, γιατί τελικά όλοι αναφέρονται στο ΠΑΣΟΚ ενώ ξέρουν ότι κείτεται φιμωμένο;

Μήπως όμως όλο αυτό το σκηνικό  χρειάζεται μια ερμηνεία;

Το ΚΙΝΑΛ με τις πρακτικές του, την δημόσια εικόνα του και την αμορφία του, παράγει αρνητικούς πολιτικούς συνειρμούς,  περνά αδιάφορα στην κοινωνία, αρνητικά, με δυσφορία πολλές φορές.

Αυτό που επιχειρείται είναι να μεταφέρουν την πολιτική φθορά που παράγει το ΚΙΝΑΛ στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν δηλαδή στην ουσία να φθείρουν το ΠΑΣΟΚ, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι το επικίνδυνο, την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ φοβούνται κάποιοι…

Η ίδια η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και το σύστημα προσώπων που επικυριαρχεί μέσα στο ΚΙΝΑΛ, συμμετέχουν σ αυτό το παιγνίδι με το ΠΑΣΟΚ, για να μην γράψω σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, όλες δε τις επιλογές του ΚΙΝΑΛ, κάθε φορά που στριμώχνεται η κατάσταση, η κάνουν λάθη, τις χρεώνουν στο ΠΑΣΟΚ, επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ, για να βγουν από την δύσκολη θέση, θέση που με τα δικά τους λάθη έφεραν .

Η Ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι με το ΚΙΝΑΛ έχει να κάνει με ένα δικό της ελεγχόμενο κόμμα, ενώ με το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι προσωπικό κόμμα, είναι πολιτικά ατίθασο, ένα «ατίθασο άλογο».

Ο βασικός λόγος είναι ο φόβος μπροστά στην επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο, διότι είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να ανατρέψει δρομολογημένους πολιτικούς σχεδιασμούς.

Οι διάφοροι εντός και εκτός Ελλάδος, δεν θέλουν να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ, ένα πολιτικό κίνημα που στο D.N.A. του έχει την ανεξαρτησία του, την αυτονομία του, είναι ατίθασο «πολιτικό άλογο», έχουν βολευτεί με ένα ΣΥΡΙΖΑ, ένα Τσίπρα, που τελικά για όλους αυτούς, είναι ένα υπάκουο «πολιτικό κανίς».

Το πολιτικό σύστημα σήμερα, βρίσκεται σε μετασχηματισμό και εξακολουθεί ο κρίσιμος χώρος της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, να είναι ο διεκδικούμενος, πως, από που και με ποιον τρόπο θα ελεγχθεί.

Αυτός είναι ο στόχος και ακριβώς αυτή είναι η επιχειρούμενη και συνεχιζόμενη συνειδητή επιλογή από τους νοννούς του πολιτικού συστήματος, εντός και εκτός Ελλάδας και ακριβώς σ αυτό το πλαίσιο επιχειρούν την πλήρη απαξία και εξαφάνιση του απρόβλεπτου του μη ελεγχόμενου ΠΑΣΟΚ.

Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος, που τις επιλογές και τη δράση του ΚΙΝΑΛ που παράγουν πολιτική απαξία και φθορά, τις χρεώνουν στο ΠΑΣΟΚ με προφανή στόχο, να το απαξιώσουν ολοκληρωτικά, να το βγάλουν από την μέση ως επικίνδυνο και μη ελεγχόμενο, διότι είναι φορέας εθνικοανεξηρτησιακών αντιλήψεων.

Έτσι δεν θα μπορεί να αντιδράσει στα σχέδια εκείνων, που ετοιμάζουν το μεγάλο συνασπισμό της δήθεν νέας κεντροαριστεράς, ώστε να εγκλωβίσουνε σε ένα σχήμα υπό τον Τσίπρα όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τις Ελλάδας, υπό έλεγχο και υπάκουες στα κελεύσματα διεθνών και εσωτερικών παραγόντων και συμφερόντων …


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button