Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Το Ηράκλειο, η πόλη μας, στην κορυφή – Μαζί θα το πετύχουμε | του Δημήτρη Γιαουρτά

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Λίγες ημέρες απέμειναν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι σημαντικό να μιλήσουμε όλοι για το Ηράκλειο που θέλουμε και μας αξίζει.

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Μιχάλη Καραμαλάκη, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας το όραμα μας για έναν Δήμο που θα βρεθεί στην κορυφή και θα ανήκει σε όλους μας.

NOVA

Στόχος μας να γίνει ένας Δήμος που όχι απλά θα «ζεις» σε αυτόν, αλλά θα «αναπνέεις», θα δημιουργείς, θα μεγαλουργείς.

Ο δρόμος προς αυτό τον στόχο είναι γεμάτος προκλήσεις, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, τον ρεαλιστικό σχεδιασμό και τη συνεργασία με τους πολίτες, μπορούμε να τον κάνουμε πραγματικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, σίγουρα η ανακύκλωση παλαιών αντιλήψεων και πρακτικών αποτελεί τροχοπέδη στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών που απαιτεί η εποχή μας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οραματιζόμαστε ένα Ηράκλειο που θα ανήκει σε όλους, που θα αξιοποιεί τις εμπειρίες και τις γνώσεις όλων. Έναν Δήμο που θα ανοίγει πόρτες στους νέους και θα δείχνει σεβασμό και αγάπη στους μεγαλύτερους.
Έχουμε το πρόγραμμα και τον πολιτικό ρεαλισμό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Συλλογιζόμαστε καλά και λεύτερα για να υπηρετήσουμε τα κοινά, να συνθέσουμε συμμαχίες και να προσθέτουμε συνεχώς αξία στον τόπο μας.

Θέλουμε το Ηράκλειο να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων, με σύγχρονες υποδομές, με ταυτότητα και κυρίως με προσωπικότητα. Θέλουμε να γίνει ένας δήμος της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Mechanical Solutions

Στο πρόγραμμά της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»  περιλαμβάνονται τρεις οραματικές κατευθύνσεις ανάπτυξης και είκοσι άξονες πολιτικής.

Συζητάμε με τους πολίτες για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, την ποιότητα ζωής γενικά. Μέσα από την αποκατάσταση λαθών του παρελθόντος και νέους σχεδιασμούς, μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας.

Ωστόσο δεν μένουμε εκεί. Μέσα από αναπτυξιακά σχέδια, έργα και υποδομές που σχεδιάζουμε, «ανοίγουμε» τις πόρτες στο μέλλον, στηρίζουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και δίνουμε ευκαιρίες στους νέους μας. Γιατί η νεολαία μας είναι το «κλειδί» για το μέλλον του Ηρακλείου.

Και βέβαια η ανάδειξη και η ανάπτυξη της υπαίθρου του Δήμου, ο πρωτογενής τομέας, η προώθηση των τοπικών προϊόντων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής μας και πρέπει να στηριχθούν ισότιμα όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, οι νέες τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός και η καλλιτεχνική δημιουργία.

Ειδικά στο κομμάτι του πολιτισμού, είναι ανάγκη να εστιάσουμε στην πλούσια και μοναδική ιστορικότητα του Ηρακλείου, που σε πολλές περιπτώσεις έχει μείνει «κρυμμένη» ή παραγκωνισμένη. Η ανάδειξη της ιστορίας και των μνημείων της πόλης είναι μεγάλο στοίχημα για τη δημοτική μας παράταξη.

Μεγάλο στοίχημα είναι και ο σεβασμός στο προσφυγικό στοιχείο, που αποτέλεσε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας.

Η πρόταση μου για σύγχρονο και πολυλειτουργικό Μουσείο Μικρασιάτικης Προσφυγικής Μνήμης στη Νέα Αλικαρνασσό είναι πιστεύω η ελάχιστη έκφραση σεβασμού που οφείλουμε. Ένας χώρος για μελέτη και περισυλλογή. Χώρος για να μην ξεχνούμε τις Αλησμόνητες Πατρίδες και τους προγόνους μας.
Η καταγωγή είναι κινητήριος δύναμη για να πετύχουμε αλλά και για να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, που στοίχησαν ακριβά στην πατρίδα μας.
Χαίρομαι που και αυτοί, οι οποίοι όταν κατέθεσα την πρόταση, διαφωνούσαν ή σιωπούσαν, τώρα συμφωνούν δημοσίως.

Το πρόγραμμα μας στηρίζεται στην ιστορία του τόπου μας, στον πολιτισμό, στο σεβασμό στο περιβάλλον, στις νέες τεχνολογίες και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε πολιτικές που έχουν στο κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο και την πολύπλευρη ανάπτυξη του Δήμου μας, στην ολότητα του.
Η συνεργασία με πολίτες, φορείς και θεσμούς αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε να επιτύχουμε όλοι μαζί.
Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να οδηγήσουμε το Ηράκλειο στην κορυφή, εκεί που αξίζει να βρίσκεται!

Και η ψήφος σας είναι το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα!

Δημήτρης Γιαουρτάς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Ηράκλειο, η Πόλη μας» με επικεφαλής τον κο Μιχάλη Καραμαλάκη


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο