Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Τ10 Κλειστό Γυμναστήριο – ΑΛΗΘΕΙΕΣ | του Γιάννη Μαρίνου

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Το κλειστό στην Αμμούδα. Ένα έργο που «άγγιξαν» πολλοί, ένα έργο που αποτελεί σημείο τριβής για όλες τις δημοτικές αρχές, εδώ και 22 χρόνια. Συγχρόνως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής που χρειάζεται η νεολαία μας και η τοπική οικονομία αφού θα προσθέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Πρόκειται για ένα  Έργο του «Αθήνα 2004», ενταγμένο στο πακέτο των έργων που έλαβαν χώρα στην επαρχία, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης. Η αρχική χρηματοδότηση εγκρίθηκε το 2002 επί δημαρχίας κ. Ζερβού και το Έργο δημοπρατήθηκε το 2003 επί δημαρχίας κ. Λουκαράκη. Από τότε συνάντησε πολλά προβλήματα στην υλοποίησή του, καθώς καμία δημοτική αρχή, δεν κατάφερε να το «ωριμάσει», προκειμένου να  ολοκληρωθεί.

NOVA

Καμία δημοτική αρχή, έως τη σημερινή.

Τι έγινε λοιπόν από την παρούσα δημοτική αρχή, για το συγκεκριμένο έργο:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Αρχικά εξασφαλίστηκε η κρατική χρηματοδότηση, για την αποπεράτωση.

Τον Απρίλιο του 2021 υπογράφηκε από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η έγκριση ποσού 1,6 εκατομμυρίων ευρώ και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ομόφωνα ενέκρινε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Mechanical Solutions

Τον Νοέμβριο του 2022, εγκρίνεται η χρηματοδότηση της εκπόνησης της  μελέτης, για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Τον Δεκέμβριο του 2022, υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή, για την εκπόνηση της μελέτης.

Τον Φεβρουάριο του 2023, εκδίδεται η Αναθεώρηση της Οικοδομικής Άδειας.

Τον Απρίλιο του 2023, υποβάλλονται οι ηλεκτρομηχανολογικές (Η/Μ) μελέτες, που αποτελούν και τη σημαντικότερη παρέμβαση στο έργο.

Τον Ιούλιο του 2023 ολοκληρώνονται και παραδίδονται οι προϋπολογισμοί για τις οικοδομικές εργασίες και για τις εργασίες που αφορούν τα Η/Μ.

Ολοκληρώνονται εντός του έτους τα τεύχη δημοπράτησης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Τι έχουμε λοιπόν, εξασφαλισμένο, από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

*Μελέτη Ολοκληρωμένη, με Εξασφαλισμένη Χρηματοδότηση, Έργο έτοιμο να δημοπρατηθεί, «αύριο»

*Κρατική χρηματοδότηση και όχι δάνεια, όπως πρόσφατα ευθαρσώς μας είπε ο υποψήφιος άλλου συνδυασμού κος Ξένος, όταν ο ίδιος ως πρώην δημοτικός σύμβουλος, με δικές του, όπως είπε, ενέργειες εξασφάλισε. Ήταν δάνειο που επιβάρυνε το Δήμο στα χρόνια της βαθιάς κρίσης των μνημονίων!

Αλλά και σ’ αυτό, η πληροφόρηση από τον κ. Ξένο ήταν στρεβλή. Ελπίζουμε λόγω ασθενούς μνήμης και όχι με σκοπιμότητα την παραπληροφόρηση του δημότη.

Η σύμβαση για τη σύναψη τοκοχρεωλυτικού δανείου (και όχι άτοκου, όπως μας είπε), υπεγράφη επί δημαρχίας του κ. Κουνενάκη, τον Οκτώβριο του 2013 και ανέρχονταν σε 850 χιλιάδες ευρώ (και όχι ευτυχώς, στα μεγαλύτερα ποσά που αναφέρθηκε), με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (και όχι με τη Παγκρήτια Τράπεζα, όπως μας είπε).

Δάνειο εξασφάλισε ο κ. Ξένος, ΔΕΝ εξασφάλισε όμως τις μελέτες. Πρόσθεσε δηλαδή στον Δήμο  δανειακό βάρος σε πολύ δύσκολες εποχές, ΧΩΡΙΣ αντίκρισμα.

Οι κανονισμοί και οι σύγχρονες απαιτήσεις, τόσο για τη λειτουργία, όσο και για την ασφάλεια των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχουν αλλάξει. Επιβαλλόταν   λοιπόν η επικαιροποίηση των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Τ10 και η εκπόνηση ορισμένων συνοδών μελετών, που δεν υπήρχαν.

Το να μηδενίζει και να απαξιώνει κάποιος την καταγεγραμμένη προσπάθεια ανασύστασης της ωριμότητας και επαναδημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, επιδιώκοντας την αυτοπροβολή του και την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, δεν τον τιμά.

Όπως έχω πει, πολλές φορές, υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα, σε όλους τους συνδυασμούς.

Μόνο ο πανικός θα δικαιολογούσε κάποιον να αναζητά τα δεκανίκια της παραπληροφόρησης, να επιστρατεύει πολιτικά αήθη μέσα, ανακρίβειες και βαρείς χαρακτηρισμούς, για να αναρριχηθεί, ψηλότερα στην αναγνωρισιμότητα  από τον κόσμο, για να τον ψηφίσει.

Ας προτάξουμε όλοι εμείς, οι υποψήφιοι, το έργο μας, τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας μαζί με το γενικό κοινωνικό μας αποτύπωμα και να είναι όλες και όλοι σίγουροι, ότι οι δημότες, έχουν την ικανότητα να κρίνουν και να επιλέξουν τους άξιους.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαρίνος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο