Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Ποια παράταξη θέλουμε | του Γιάννη Μαρίνου

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ακούσαμε, από τον ίδιο τον κ. Μενεγάκη, να λέει, ότι αμέσως με την εκλογή του, θα πεζοδρομήσει το κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, ενώ πριν δύο χρόνια, σε αρθρογραφία του, πρότεινε τη κατασκευή γέφυρας, που θα ένωνε το λιμάνι με τον παραλιακό. Έθετε προαπαιτούμενα και προσωπικές επιλογές. Πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι, θα φέρει συγκοινωνιολόγους να εκπονήσουν ολιστική κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις.

Μας έχετε μπερδέψει κ. Μενεγάκη! Αργήσατε, αλλά οι πολίτες σας προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Βρίσκεστε σε σύγχυση, λαμβάνοντας τα ηχηρά μηνύματα της κοινωνίας. Ακούσαμε επίσης, από νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλο, με τη παράταξη του κ. Μενεγάκη, να λέει ευθαρσώς, ότι όλα τα προγράμματα, όλων των συνδυασμών, ακόμα και από άλλες περιοχές, όπως το Ηράκλειο, σε γενικές γραμμές, είναι όλα ίδια!

NOVA

Άλλωστε, προσέθεσε, μικρό ποσοστό διάβασε το πρόγραμμα! Και τελείωσε, λέγοντας ότι, δεν είναι αυτός ο σημαίνων λόγος για να ψηφίσουν οι πολίτες!! Σοβαρά τώρα; Τότε, ποιός είναι ο σημαίνων λόγος, για εκείνη; Με αυτή τη φιλοσοφία και τις αρχές, διεκδικούν να διοικήσουν το Δήμο; Το πρόγραμμα του κ. Μενεγάκη, κατά την εκλεγείσα δημοτική σύμβουλο, είναι προσχηματικό; Δεν σκοπεύουν να το εφαρμόσουν;

Για μας, αγαπητοί συμπολίτες, το πρόγραμμα μιας παράταξης, που διεκδικεί τη δημοτική αρχή, είναι θεμελιωδώς σημαντικό και μονοσήμαντα ορισμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε Δήμου. Περιγράφει τις πολιτικές προτεραιότητες και τις προτάσεις που θα υλοποιήσει ο συνδυασμός, που θα εφαρμόσουμε όταν
λάβουμε την εντολή των δημοτών. Είναι ή πρέπει να είναι η βάση για την επιλογή των ψηφοφόρων και οδηγός για το μέλλον του Δήμου.

Mechanical Solutions

Οι προγραμματικές δηλώσεις καταγράφουν τις θεμελιακές πολιτικές προτεραιότητες και τις δεσμεύσεις μιας δημοτικής παράταξης και του υποψηφίου δημάρχου. Περιλαμβάνουν μέτρα και πολιτικές που θα υλοποιηθούν, και με βάση αυτές θα εκλεγούν. Οι προγραμματικές δηλώσεις βοηθούν τους ψηφοφόρους να κατανοήσουν
τι προτείνει η παράταξη και είναι σημαντικό μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας.

Προφανώς, η παράταξη του κ. Μενεγάκη, δεν διαθέτει, τίποτε από τα παραπάνω. Σε καμία δημόσια τοποθέτησή τους, δεν αναφέρθηκαν ούτε με μισή προγραμματική δήλωση, στο δικό τους πρόγραμμα. Πάντα απέφευγαν, επιμελώς, τον ουσιαστικό διάλογο. Επιδόθηκαν σε πλειοδοσία μειωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών και προκλήσεων κατά των άλλων υποψηφίων.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώθηκε το πρόγραμμα της «Συνεργασίας Δημοτών» είναι:

ΠΑΙΔΕΙΑ,
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ,
ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το σύνολο του προγράμματος έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αρκετές μέρες πριν τις εκλογές. Έχουμε επικοινωνήσει, στο μέγιστο βαθμό με όσους δημότες, φορείς και συλλόγους, αναλύοντας γραμμή προς γραμμή τις σκέψεις και το όραμά μας.

ΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΟΥΜΕ

Κλείνοντας θα ήθελα να επικεντρωθώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που πρέπει να
συγκεντρώνει ο υποψήφιος δήμαρχος τον οποίο καλούμαστε να επιλέξουμε τη

Κυριακή:

Εμπειρία: Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει εμπειρία ή κατάρτιση που τον εξοπλίζει με τις δεξιότητες, για να διαχειρίζεται τα θέματα του δήμου.
Διαφάνεια: Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος και σαφής ως προς τις πολιτικές θέσεις διοίκησης και ανάπτυξης του Δήμου, την αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του.
Ακεραιότητα: Η ακεραιότητα του προσώπου είναι σημαντική, καθώς ο υποψήφιος θα πρέπει να ενδιαφέρεται πραγματικά για το κοινό καλό και όχι απλά να δείχνει ότι ενδιαφέρεται ή να υποκινείται από τη φιλοδοξία και το προσωπικό του όφελος.
Συνεργασία: Η ικανότητα να συνεργάζεται με τους κοινωνικούς φορείς, τους άλλους δημότες και τους αιρετούς είναι σημαντική για την επίτευξη συναίνεσης στις τοπικές υποθέσεις.
Κοινωνική συνείδηση: Ένας αξιόλογος υποψήφιος θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα και να εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σχέση με την τοπική κοινότητα: Είναι σημαντικό να έχει στενές, δοκιμασμένες σχέσεις με τους συλλογικούς φορείς, με την τοπική κοινότητα και να γνωρίζει τις ανάγκες τους.
Καλή επικοινωνία: Η απλότητα και η ικανότητα να επικοινωνεί άμεσα με τους πολίτες είναι σημαντική, γιατί ο δημότης χρειάζεται να επικοινωνεί τα προβλήματά του και να βρίσκει φιλικό, ευήκοον ους στο δήμαρχο που επιλέγει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ

Με τα παραπάνω, κλείνω την επικοινωνία και την όμορφη διαδρομή, που είχα με όλες και όλους, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σας ευχαριστώ, για ακόμα μία φορά, για τη τιμή που μου κάνετε να με
τοποθετήσετε τόσο ψηλά στη συνείδησή σας. Σας καλώ τη Κυριακή να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα και να ψηφίσετε τον Δήμαρχο της επόμενης πενταετίας. Τον Δήμαρχο που θα καταφέρει να διοικήσει το Δήμο. Σας καλώ να ψηφίσετε ΘΩΜΑ ΧΑΡΙΤΑΚΗ και «Συνεργασία Δημοτών»

Με εκτίμηση
Γιάννης Μαρίνος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών

Υ.Γ.: Κυρίες και κύριοι της παράταξης του κου Μενεγάκη, αλήθεια τώρα, εκμεταλλεύεστε τα τερτίπια του εκλογικού νόμου, για να κάνετε άγρα ψήφων; Ρίχνετε δόλωμα για να αγοράσετε συνειδήσεις; Τόσο απογοητευμένοι είστε;


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button