Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οφείλουμε στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για μια Ένωση Ισότητας

Το άρθρο της Χέλενα Ντάλι, Ευρωπαίας επιτρόπου Ισότητας για την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ορισμένα κράτη μέλη και η ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη διασφάλιση της τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων στα οποία βασίζεται η Ένωσή μας. Οι νομοθετικές εξελίξεις, η νομολογία και οι πρωτοβουλίες πολιτικής έχουν βελτιώσει αισθητά τη ζωή των ανθρώπων και έχουν συμβάλει στην οικοδόμηση πιο ισότιμων κοινωνιών.

Παρά την πρόοδο αυτή, οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, τα αμφιφυλόφιλα, τα τρανς, τα μη δυαδικά, τα ίντερσεξ και τα κουίρ άτομα εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις, παρενόχληση και διώξεις, να φυλακίζονται ή και να δολοφονούνται — απλώς επειδή είναι ο εαυτός τους, όπως μας δείχνει ο πρόσφατος χάρτης «ουράνιο τόξο» της ILGA-Europe (ILGA-Europe’s Rainbow Map). Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο ενός κινήματος κατά της ταυτότητας φύλου και κατά των ΛΟΑΤΚΙ που αποδυναμώνει τον στόχο μας για ισότητα για όλους.

“IN_AND_OUT

Από τον εκφοβισμό στο σχολείο έως τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας, από την κυβερνοπαρενόχληση έως τις σωματικές επιθέσεις, η κατάσταση παραμένει δεινή. Αν και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, η βίαιη αυτή πραγματικότητα θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε απολογισμό των εν εξελίξει εργασιών.

Mechanical Solutions

Η έγκριση από την Επιτροπή της στρατηγικής της για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ήταν μια σημαντική πρωτιά. Προτείναμε την ενίσχυση της νομικής προστασίας έναντι των διακρίσεων μέσω της ενίσχυσης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας των φορέων ισότητας σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την προστασία κατά της ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων μίσους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείναμε τη θέσπιση μέτρων για την καταπολέμηση των πράξεων αυτών, ώστε να συμπεριληφθούν οι πράξεις που στρέφονται ειδικά κατά των ΛΟΑΤΚΙ + στον κατάλογο των εγκλημάτων με διασυνοριακό χαρακτήρα στην ΕΕ. Προτείναμε εναρμονισμένους κανόνες σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο σχετικά με τη γονική σχέση. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να προστατεύσουμε και να σεβαστούμε τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των παιδιών σε διασυνοριακές καταστάσεις εντός της Ένωσης. Τέλος, ενδυναμώνουμε και χρηματοδοτούμε τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση των δικαιωμάτων ισότητας σε ολόκληρη την ΕΕ.

στο πλαίσιο της στρατηγικής, θα παρουσιάσουμε την πρώτη μελέτη ενωσιακού επιπέδου σχετικά με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των ίντερσεξ ατόμων. Η έρευνα αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ίντερσεξ άτομα σε όλους τους τομείς και ότι οι μη συναινετικές και μη ζωτικής σημασίας ιατρικές παρεμβάσεις σε ίντερσεξ άτομα στην Ευρώπη αποτελούν συνήθη πρακτική.

Ρίχνοντας φως στις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτές τις προκλήσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής μας για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Οφείλουμε στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας Ένωσης Ισότητας, στην οποία όλοι οι πολίτες της, αλλά και οι πολίτες τρίτων χωρών, θα είναι ασφαλείς και ελεύθεροι να ζουν τη ζωή τους.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button