Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρης Κουνενάκης | Μελέτες για ΒΟΑΚ μέχρι τον Αγιο Νικόλαο; – Το υπόλοιπο Λασίθι;

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό στα Χανιά ένα σχέδιο, ως συνέχεια των  μελετών του υπουργείου Υποδομών, όπου ακούσαμε ότι υπάρχουν (;) χρήματα για τον ΒΟΑΚ καθώς και χρονοδιάγραμμα για το σπουδαίο έργο της Κρήτης. Ικανοποιημένοι δήλωσαν αρκετοί, ανάμεσα σε αυτούς και Λασιθιώτες.

Μόνο πως το σχέδιο περιλαμβάνει, εφ όσον γίνει πραγματικότητα, χρηματοδότηση με διάφορα προγράμματα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο!!! Ο υπόλοιπος νομός απουσιάζει παρά το ότι έχει πιο ώριμες μελέτες από την άλλη Κρήτη. Και μάλιστα επεκτείνεται ο ΒΟΑΚ μέχρι το Καστέλλι, δυτικά των Χανίων, περίπου 32 χιλ !!! Προφανώς θεωρήθηκε σημαντικότερο μέρος από τα… ασήμαντα μέρη της Ιεράπετρας, της Σητείας του Νομού Λασιθίου (περίπου 30χλμ). Δεν διαφωνούμε  να γίνει ο δρόμος, αλλά μήπως κάποιοι πρέπει να κάμουν μια αξιολόγηση; Ρωτήθηκε η Περιφέρεια: ΟΧΙ. Ρωτήθηκε η ΠΕΔ; ΟΧΙ. Ρωτήθηκαν τα τμήματα του ΤΕΕ, των Επιμελητηρίων, τα Εργατικά Κέντρα, οι Αγρότες; ΟΧΙ !!! Αυτά τα ασήμαντα δημοκρατικά γίνονται στους αφελείς στην Ευρώπη. Εμείς εδώ έχουμε κουραστεί από τόση ….. αποκέντρωση και δημοκρατία της Αθήνας!!!

Mechanical Solutions

Υπήρξαν αντιδράσεις στη Σητεία και στην Ιεράπετρα και σε ορισμένους φορείς και μετά η αφωνία, η αδράνεια. Συνηθισμένοι είναι οι λοιποί από εμάς. Λίγες φωνές και  μετά η αφωνία και  η ενασχόληση και  η ικανοποίηση με τα ελάχιστα, τα μέτρια, τα μικρά. Αρκούμαστε σε κάποιες ανακοινώσεις και στην κοινωνική αδράνεια.

Και τούτο παρά την εμπειρία που έχουμε πως μόνο η κινητοποίηση,  η παρέμβαση, η συμμετοχή, η συνεργασία, η ανάδειξη των προβλημάτων, η αντίδραση, η πρωτοβουλία είναι ο μοναδικός τρόπος για τη στήριξη των κοινωνικών μας, του τόπου μας.

Πληροφορηθήκαμε  βέβαια μετά από όλα αυτά, ότι οι μελέτες που υπάρχουν θα συνεχιστούν και … όταν ολοκληρωθούν θα ενταχθούν τα έργα. Πως έγινε άραγε προς το Καστέλλι για να μάθουμε κι εμείς πως γίνεται. Και μάλιστα αφού έχουμε πιο προχωρημένες μελέτες;

Η απόσταση από την υπόλοιπη Κρήτη, δυστυχώς μεγαλώνει σε βάρος του νομού σε πολλούς τομείς. Είναι μεγάλο το βάρος που επιφορτίζονται οι εκπρόσωποι των συλλόγων, των φορέων, των αιρετών, των πολιτών, της ηγεσίας.

Οι μικρές κωμοπόλεις του Νομού Λασιθίου, οι μικρές αποστάσεις, οι επί μέρους υποδομές, η οικονομία  η κοινωνία, ο πολιτισμός έχουν ανάγκη από ένα πράγμα: ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΡΟΜΟ. Παγκόσμια ανακάλυψη !!! Πολλά από τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε έχουν ανάγκη από επικοινωνία. Πχ Νοσοκομεία. Ας θαυμάσουμε 70-80 νταλίκες να περνούν από τον χειρότερο δρόμο στην Ελλάδα , στις τροφές της Παχ Άμμου. Ας δούμε τα τουριστικά λεωφορεία να κινούνται στις …. υπέροχες στροφές. κ.ο.κ. Ας σκεφθούμε πόσο θα αλλάξει ο νομός με την πληθυσμιακή διασπορά με ένα σύγχρονο δρόμο. Το ξέρουμε όλοι, το έχουμε πει, το έχουμε καταγγείλει, έχουμε  γκρινιάξει, έχουμε  πιέσει, έχουμε πάρει υποσχέσεις…

Και ΤΩΡΑ που υποτίθεται ότι θα έχουμε την  αρχή της κατασκευής ενός σύγχρονου δρόμου στην Κρήτη, του ΒΟΑΚ, αντέχουμε να μείνουμε πίσω, έξω από τις εξελίξεις;

Το θέμα αφορά όλους, η ευθύνη των ηγεσιών είναι μεγάλη. Είμαστε όλοι στη διάθεση των  ηγεσιών  για τη δικαίωση της κοινωνίας μας, το τόπου μας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button