AGORA

Αντ. Μανιαδάκης: Γιατί οι Μινωϊκές χαράσσουν εσωστρεφή ρότα

Το σκεπτικό με το οποίο οι Μινωϊκές Γραμμές χαράσσουν ρότα εσωστρεφή, αποκλειστικά προς την ελληνική αγορά ξεδιπλώνει σήμερα με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μανιαδάκης, μια σχεδόν εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Από την πρώτη κιόλας παράγραφο κάνει σαφές ότι η απόφαση του Εμάνουελ Γκριμάλντι ισχυρού άνδρα του Ομίλου στον οποίο ανήκουν οι Μινωϊκές ήταν φορολογικοί λόγοι αφού το ελληνικό πλαίσιο που διέπει την εταιρεία που έχει έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης είναι ασύμφοροι. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι «μεταβολή λειτουργικών συνθηκών».
Επίσης, υπογραμμίζει ότι η οικονομική θέση της εταιρείας στην Αδριατική θα επιβαρυνόταν λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου.
Ο Αντώνης Μανιαδάκης αναφέρεται και στην προσπάθεια των Μινωϊκών να αποκτήσουν τον έλεγχο της Hellenic Seaways.

caffeine adv2020b

Αναλυτικά:

«Οι Μινωϊκές Γραμμές, κατά τους τελευταίους μήνες, έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των Ελληνικών Θαλάσσιων «Δρόμων».

neratzoulis neo

Ειδικότερα, η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης στις γραμμές της Αδριατικής, κυρίως λόγω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, το «άνοιγμα» των Βαλκάνιων αυτοκινητόδρομων και η πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας Ευρώ / USD, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της κερδοφορίας μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, στόχος των Μινωϊκών Γραμμών παραμένει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, όπου η εταιρεία μας κατέχει το 48,4%, σχεδιάζοντας επιπλέον την επέκταση μας σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αντίστοιχων με εκείνες που προσφέρουμε στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς.

Επίσης, οι Μινωϊκές Γραμμές, με την υφιστάμενη εταιρική υποδομή και στελέχωσή τους σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, θα εξυπηρετήσουν παράλληλα και ως General Sales Agent όλα τα πλοία του κορυφαίου Ομίλου Grimaldi και κύριου μετόχου μας, τα οποία προερχόμενα από όλο τον κόσμο, προσεγγίζουν την Ελλάδα.

Όσον αφορά τον κλάδο της Ελληνικής Ε/Γ-Ο/Γ ναυτιλίας, οι Μινωϊκές Γραμμές πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αύξηση του επιπέδου αξιοπιστίας με καλύτερους όρους τραπεζικού δανεισμού επιτυγχάνοντας την υγιή οικονομική λειτουργία του».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button