Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Αγιος Σάββας, ο Ηγιασμένος

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ο άγιος Σάββας έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδόσιου Β’ του Μικρού. Καταγόταν από την Καππαδοκία και ήταν γόνος επιφανούς και ευσεβούς οικογένειας.

Έτσι από πολύ νωρίς γνώρισε τις θείες βουλές και αποφάσισε ν’ αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Όταν έγινε 18 ετών έφυγε από το μαοναστήρι των Φλαβιανών όπου βρισκόταν και πήγε στα Ιεροσόλυμα. Από εκεί κατευθύνθηκε προς την έρημο της Ανατολής για να συναντήσει το Μέγα Ευθύμιο. Ο Ευθύμιος τον έστειλε σ’ ένα κοινόβιο όπου έλμψε λόγω του χαρακτήρα του, των αρετών του και της πνευματικής ωριμότητάς του. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρός και ηθικός παρά το νεαρό της ηλικίας του που προσαυγορεύθηκε παιδαριογέροντας από το Μέγα Ευθύμιο. Ο Σάββας όσο μεγάλωνε τροφοδοτούσε όλο και περισσότερο το πνεύμα του, γι’ αυτό και τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματοποιίας. Το χάρισμα αυτό το επιστράτευσε στην υπηρεσία των φτωχών, των ασθενών, των άτεκνων ζευγαριών, επιτελώντας σημαντικότατα έργα. Σε ηλικία 94 ετών ανήλθε προς Κύριον εν ειρήνη.

NOVA

Απολυτίκιο: Tων οσίων ακρότης και αγγέλοις εφάμιλλος ως γαρ ηγιασμένος εδείχθης εκ παιδός, Σάββα όσιε· ουράνιον γαρ βίον απελθών, προς ένθεον ζωήν χειραγωγείς, δια λόγου τε και πράξεως αληθούς, τους πίστει εκβοώντας σοι· δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου , πάσιν ιάματα.

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη “Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών μονάδων” μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button