Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
CNA ΘΕΜΑ

Αγιος Νικόλαος: Βόλτα με Ατομα Με Αναπηρίες – Αν το κάνουμε «δικό μας» θα γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι (pics & videos)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Τα Άτομα με Αναπηρίες αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων των πόλεών μας. Παρά το γεγονός αυτό όμως, αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες στη ζωή τους μέσα σε αυτές. Σκοπός αυτού του ρεπορτάζ είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων τους, και ο εντοπισμός πιθανών λύσεων και προτάσεων, για τον σχεδιασμό φιλόξενων πόλεων και προσβάσιμων από όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με ιατρικά κριτήρια, τα Ατομα με Αναπηρίες καθορίζονται από την ασθένεια ή τη φυσική κατάστασή τους. Ως αναπηρία ορίζεται οποιοσδήποτε περιορισμός ή έλλειψη δυνατότητας να εκτελεσθεί μια δραστηριότητα με τον τρόπο ή τα μέσα που θεωρούνται φυσιολογικά για έναν άνθρωπο.

NOVA

Αναπηρία ορίζεται επίσης ως απώλεια ή ως περιορισμός των ευκαιριών να συμμετέχει ένα άτομο στην κανονική ζωή μιας κοινότητας σε ένα ίσο επίπεδο με άλλα άτομα λόγω των φυσικών και κοινωνικών εμποδίων.

Άτομα με Αναπηρίες είναι τα άτομα που έχουν μόνιμες ή προσωρινές βλάβες, ανικανότητες, αδυναμίες, αναπηρίες ή συνδυασμό των παραπάνω, που προέρχονται από φυσική, ψυχική ή νοητική ανεπάρκεια.

Mechanical Solutions

Είναι τα άτομα με μόνιμη ανικανότητα όπως οι κινητικά ανάπηροι, οι τυφλοί και γενικά οι αμβλύωπες, οι κωφοί, όσοι έχουν δυσκολία στην αντίληψη, την επικοινωνία και την προσαρμογή και οι ασθενείς από αρτηριοσκλήρυνση, επιληψία, ανεπάρκεια νεφρού, ρευματικές παθήσεις, καρδιοπάθειες κλπ.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι δυστυχώς η πόλη μας υστερεί σε πολλά θέματα ευαισθησίας απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, κάνοντας κυριολεκτικά την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Τα βίντεο που ακολουθούν έχουν δημιουργηθεί το 2010 και το 2017.

Ομως, δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Το πρώτο βίντο του 2010

Το δεύτερο βίντεο του 2017


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button