Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Διαρροή εντοπίστηκε σε μια γραμμή του αγωγού πετρελαίου Druzhba, στην Πολωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει, ο πολωνικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών PERN ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τη διαρροή, προσθέτοντας ότι προς το παρόν είναι άγνωστη η αιτία της.  «Σε αυτό το σημείο, τα αίτια του συμβάντος δεν είναι γνωστά – η ροή στο κατεστραμμένο τμήμα διακόπηκε αμέσως», δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία. Η εταιρεία αναμένει να μάθει τις πιθανές αιτίες της διαρροής σε λίγες ώρες, όπως δήλωσε τηλεφωνικά στο Bloomberg η εκπρόσωπός της Καταρζίνα Κρασίνσκα.

NOVA

Η διαρροή εντοπίστηκε σε ένα τμήμα του αγωγού περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Πλοκ στην κεντρική Πολωνία. Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για το βόρειο σκέλος του δικτύου Druzhba, το οποίο προμηθεύει τη Γερμανία και την Πολωνία. Ωστόσο, μόνο η Γερμανία είναι μεγάλος αγοραστής ρωσικού αργού που παραδίδεται μέσω του Druzhba. Το νότιο σκέλος πηγαίνει προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Οι μεταφορές πετρελαίου από τον συγκεκριμένο αγωγό έχουν εξαιρεθεί από τις κυρώσεις της ΕΕ που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Δεκέμβριο μετά από λόμπι από την Ουγγαρία.

Mechanical Solutions

Το δεύτερο τμήμα του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN λειτουργούσαν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας Pern (τεχνικές, επιχειρησιακές, εσωτερική πυροσβεστική και προστασία περιβάλλοντος) αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα με όσα προβλέπονται για αυτό το είδος καταστάσεων».

Ο αγωγός Druzhba (που σημαίνει «φιλία») μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό διυλιστηρίων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με ρωσικό αργό για μεταποίηση σε ντίζελ, βενζίνη και άλλα προϊόντα πετρελαίου. Έχει μήκος που φτάνει τα 4.000 χιλιόμετρα, και είναι από τους μεγαλύτερους και μακρύτερους αγωγούς πετρελαίου στον κόσμο.

Η διαρροή εντοπίζεται σε μια δύσκολη φάση για την Ευρώπη που αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, και σε μικρό χρονικό διάστημα από τις διαρροές στο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

Μετά την είδηση οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα καθώς οι traders αναμένουν το «πόρισμα» για τυχόν σημάδια που να δείχνουν πιθανή δολιοφθορά. Μετά την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, η ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών έχει αναδειχθεί σε βασικό μέλημα στην Ευρώπη, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενισχύουν την ασφάλεια.

Το θέμα της ασφάλεις των υποδομών αναμένεται επίσης να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ο γενικός γραμματέας της στρατιωτικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Τρίτη ότι η ομάδα θα ενισχύσει περαιτέρω την «προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button