Αιολικό πάρκο στην Κρήτη «φέρνει» η επίσκεψη Μακρόν;Τη διερεύνηση συνεργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την αποθήκευση ενέργειας συζήτησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης με τον ισχυρό άνδρα της Engie (θυγατρική της Edf) Gerard Mestrallet.

Στο περιθώριο της συνάντησης των Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών με τους Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα στο euro2day.gr, οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τομείς συνεργειών όπως στις ΑΠΕ. Η Engie δραστηριοποιείται σε αυτόν τομέα, όπως και στις ενεργειακές υπηρεσίες και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Στο τραπέζι «έπεσε» η Κρήτη και η ανάπτυξη αιολικού πάρκου με αποθήκευση ενέργειας. Η Engie είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να κατασκευάσει υβριδικό σταθμό στα Μάλια, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό λόγω τοπικών αντιδράσεων.

Οι κ. Παναγιωτάκης και Mestrallet ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα της εξειδίκευσης της συνεργασίας.