ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε το τρένο που θα «ενώσει» την Κίνα με την Γερμανία

Από την πόλη Τσανγκτσούν στην επαρχία Τζιλίν αναχώρησε την Παρασκευή το πρωί η πρώτη εμπορευματική αμαξοστοιχία με τελικό προορισμό το Αμβούργο.

Ξεκίνησε το τρένο που θα «ενώσει» την Κίνα με την Γερμανία 2

Η αμαξοστοιχία μεταφέρει 42 εμπορευματοκιβώτια, με προϊόντα όπως εξαρτήματα αυτοκινήτων και  κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Το ταξίδι θα διαρκέσει 12 έως 15 ημέρες έως ότου φθάσει στον προορισμό του, περνώντας από το Μαντζουλί της Εσωτερικής Μογγολίας, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και το Βέλγιο, με μέγιστη ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Διεθνής Σταθμός του Τσανγκτσούν άνοιξε επίσημα τις πύλες του το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται να αποτελέσει έναν ζωτικό κόμβο για την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη – Ενας Δρόμος» συνδέοντας σημαντικές σιδηροδρομικές γραμμές στη βορειοανατολική Κίνα. Ο σταθμός θα βοηθήσει την επαρχία Τζιλίν, μια από τις παλαιές βιομηχανικές βάσεις της Κίνας, να ενταχθεί καλύτερα στην παγκόσμια οικονομία.

Ξεκίνησε το τρένο που θα «ενώσει» την Κίνα με την Γερμανία 3

Ακολουθεί ο χάρτης της διαδρομής που θα διανύσει η αμαξοστοιχία, ξεκινώντας από το ανατολικότερο άκρο της Κίνας, με τελικό προορισμό το Αμβούργο και τη φιλοδοξία η γραμμή να επεκταθεί έως και το Ηνωμένο Βασίλειο.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close