ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Οι προσφορές των σούπερ μάρκετ καταργούνται από το 2022Τέλος στα junk food – ελληνιστί στα ανθυγιεινά τρόφιμα – προσπαθεί εδώ και χρόνια να δώσει η Βρετανία, με το 2022 να θεωρείται ορόσημο της προσπάθειάς της, καθώς θα απαγορευτούν οι προσφορές 1+1 των εν λόγω προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Στόχος του κυβερνητικού μέτρου είναι η εξάλειψη της παχυσαρκίας.

Οι δημοφιλείς προσφορές «αγοράστε ένα, πάρτε ένα δωρεάν» και «πληρώνετε δύο, παίρνετε τρία» θα απαγορευτούν στα σούπερ μάρκετ με σκοπό να βοηθήσουν το έθνος να χάσει βάρος. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τα μικρότερα καταστήματα (για οικονομικούς λόγους).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι περιορισμοί θα ισχύουν για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι ή ζάχαρη, όπως κέικ, πατατάκια, αναψυκτικά, δημητριακά πρωινού, πίτσες και έτοιμα γεύματα.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) δήλωσε ότι ενώ οι προσφορές ενδέχεται να εμφανίζονται για το καλό της τσέπης του αγοραστή, στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα από όσα χρειάζονται ή επιθυμούν.

swell adv 2021

Σημειώνεται, ότι η πανδημία έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στην κυβέρνηση να καταπολεμήσει την παχυσαρκία των πολιτών, καθώς σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες τα περιττά κιλά μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες θανάτου κατά 90%.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button