ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία | 41 νέα περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένους με AstraZenecaΗ ρυθμιστική ιατρική αρχή της Βρετανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρξαν άλλες 41 αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος μετά από εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Αλλά επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της COVID-19, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) της Βρετανίας ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί συνολικά 209 θρόμβοι με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε σύγκριση με τα 168 περιστατικά που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν προτείνει τη χρήση του μόνο σε ανθρώπους πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία ενώ στην Ελλάδα χορηγείται στις ηλικίες από 30 ετών και πάνω.

swell adv 2021

Στην Βρετανία, έχουν καταγραφεί 41 θάνατοι από θρόμβους, ανέφερε το MHRA, σημειώνοντας αύξηση κατά 9 άτομα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αν και οι ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτά τα γεγονότα ως «εξαιρετικά σπάνια».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης αναφέρθηκαν μετά από τη δεύτερη δόση.

Η Βρετανία έχει συμβουλεύσει τα άτομα κάτω των 30 ετών να λαμβάνουν μια εναλλακτική λύση έναντι του συγκεκριμένου εμβολίου, αφού ο ρυθμιστής φαρμάκων MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με σπάνιους θρόμβους. Οι αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αναπροσαρμόσουν τη συμβουλή αυτή και για άτομα κάτω των 40 ετών.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button