ΚΟΣΜΟΣ

Unicef: Σχεδόν 3,6 εκατ. παιδιά στο Ιράκ διατρέχουν άμεσο κίνδυνο

Ένα στα πέντε παιδιά στο Ιράκ, δηλαδή 3,6 εκατομμύρια παιδιά, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, τραυματισμού, σεξουαλικής βίας, απαγωγής και στρατολόγησης σε ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με μία νέα έκθεση της UNICEF.

Η έκθεση «Ένα Βαρύ Τίμημα για τα Παιδιά» αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν έχει αυξηθεί κατά 1,3 εκατομμύρια, μέσα σε 18 μήνες.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι 4,7 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, το ένα τρίτο όλων των παιδιών στο Ιράκ. Συνολικά, 1.496 παιδιά έχουν απαχθεί στη χώρα κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε 50 παιδιά κάθε μήνα, με πολλά να εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε μάχες ή να κακοποιούνται σεξουαλικά.

«Η απαγωγή των παιδιών από τα σπίτια τους, τα σχολεία τους και από τους δρόμους είναι κάτι το τρομακτικό», αναφέρει ο Πίτερ Χόκινς, εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ. «Αυτά τα παιδιά αρπάχτηκαν από τις οικογένειές τους και υποβάλλονται σε σκληρή κακοποίηση και εκμετάλλευση» προσθέτει.

Επίσης, η έκθεση δείχνει ότι σχεδόν το 10% των παιδιών στο Ιράκ- πάνω από 1,5 εκατομμύριο- έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της βίας από τις αρχές του 2014, συχνά, πάνω από μία φορά. Σχεδόν ένα στα πέντε σχολεία είναι εκτός λειτουργίας λόγω των συγκρούσεων και σχεδόν 3,5 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας παραμένουν εκτός εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close