ΔΙΕΘΝΗ

Unicef: Αφιερωμένες στην προσφυγιά οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς

Τις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς 2017 βράβευσε σε ειδική τελετή που έγινε στο Βερολίνο  η UNICEF. Με το προσφυγικό να είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στον πλανήτη, η θεματολογία έγειρε προς αυτή την κατεύθυνση και οι δυνατές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν κατάφεραν να κερδίσουν και τα τρία πρώτα βραβεία του «Photo of the Year Award».

Unicef: Αφιερωμένες στην προσφυγιά οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς 2

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο φωτορεπόρτερ Muhammed Muheisen, ο οποίος έχει βραβευθεί στο παρελθόν δύο φορές με Πούλιτζερ. Ο Muheisen απαθανάτισε το πορτραίτο μιας 5χρονης προσφυγοπούλας της Zahra, από την Συρία, η οποία ζει σε έναν καταυλισμό προσφύγων της Ιορδανίας από το 2015.

Το δεύτερο βραβείο πήρε ο φωτογράφος K. M. Asad από το Μπαγκλαντές που απαθανάτισε την προσφυγιά της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, μέσω μίας μάνας που κρατά αγκαλιά το παιδί της, ενώ το τρίτο βραβείο δόθηκε στον Kevin Frayer από τον Καναδά, ο οποίος είχε το ίδιο θέμα, τους πρόσφυγες μουσουλμάνους Ροχίνγκια και συγκεκριμένα παιδιά σε πρώτο πλάνο να ζητούν με κλάματα λίγο φαγητό.

Unicef: Αφιερωμένες στην προσφυγιά οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς 3Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close