ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ για Συρία: Είμαι μοναχικό νησί – Να φέρουμε τους στρατιώτες πίσω στην πατρίδα

Αποφασισμένος να επιμείνει στην επιλογή του να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συρία, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεχόμενος κριτική τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι στο ζήτημα της Συρίας είναι «ένα μοναχικό νησί». Ωστόσο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διεξάγουν «ατελείωτους πολέμους».

caffeine adv 2021

«Πρέπει να φέρουμε στην πατρίδα τους ήρωες μας, τους σπουδαίους στρατιώτες μας. Είναι ώρα, είναι ώρα», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του στο Values Voter Summit, μια ετήσια συνάντηση συντηρητικών ακτιβιστών.

Σύμφωνα με το Associated Press, περιέγραψε τη Μέση Ανατολή ως «χαμένη υπόθεση», παρά τη μακροχρόνια στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ και τις επενδύσεις τους.

neratzoulis neo

Υπογράμμισε ότι:

«Είναι λιγότερη ασφαλής τώρα. Λιγότερο ασφαλής, λιγότερο σταθερή και πολεμάνε. Αυτό κάνουν, πολεμάνε».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι θα χορηγήσει βοήθεια 50 εκατομμυρίων στις χριστιανικές κοινότητες της Συρίας.

Πριν την ομιλία, βγήκε στην εξέδρα μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο ο πάστορας Άντριου Μπράνσον οποίος απελευθερώθηκε από τον Ερντογάν τον Οκτώβριο του 2018, ύστερα από κράτηση 2 ετών στις τουρκικές φυλακές.

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ συνόψισε τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική. Ο κ. Τραμπ δεν επιθυμεί αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί που δεν διακυβεύονται υψίστης σημασίας αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button