Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκία | Προσπάθειες να τεθεί εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Τουρκία | Προσπάθειες να τεθεί εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Τούρκος εισαγγελέας προσέφυγε σήμερα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, ζητώντας να απαγορευτεί το 3ο σε μέγεθος κοινοβουλευτικό κόμμα, το οποίο κατηγορεί για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι σήμερα η τουρκική Εθνοσυνέλευση αφαίρεσε τη βουλευτική ιδιότητα από τον βουλευτή τη HDP Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, ο οποίος καταδικάστηκε για «διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας» συνεχίζοντας έτσι μια μακρά καταστολή του κόμματος.

Ο τούρκος εισαγγελέας απέστειλε το κατηγορητήριο ζητώντας να ξεκινήσει η διαδικασία για να τεθεί εκτός νόμου το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, το οποίο έχει μπει κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως εκτιμά ο εισαγγελέας «τα μέλη του HDP προσπαθούν, με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους, να καταστρέψουν την αδιαίρετη ενότητα του κράτους και του έθνους», συνεχίζει το πρακτορείο.

mechanical adv 2021

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πρέπει να αποδεχθεί το κατηγορητήριο προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

apostolakis adv 2

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί οι φραστικές επιθέσεις εναντίον του HDP, από τον ίδιο τον Ερντογάν και τον εταίρο του, το ακροδεξιό, εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP). Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτηρίζει το HDP «πολιτική βιτρίνα» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα και τη Δύση.

Πολλοί από τους εκλεγμένους βουλευτές, δημάρχους και στελέχη του έχουν φυλακισθεί και καθαιρεθεί τα τελευταία χρόνια. Η σημερινή αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητάς του βουλευτή μειώνει τον αριθμό των εδρών του HDP στις 55 επί συνόλου 600 κοινοβουλευτικών εδρών. Άλλοι δύο βουλευτές του HDP καθαιρέθηκαν πέρυσι λόγω καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον τους. Συνολικά έχουν καθαιρεθεί 14 βουλευτές του HDP από το 2016.

Πολιτικό πραξικόπημα καταγγέλλει το HDP

Το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας μετά την εισήγηση των εισαγγελικών αρχών που ζητούν την απαγόρευσή του, κατηγορώντας το για «τρομοκρατική» δράση κάνει λόγω για  «πολιτικό πραξικόπημα». «Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τον λαό μας να αγωνιστούμε μαζί ενάντια σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Το κόμμα χαρακτηρίζει «πλήγμα για τη δημοκρατία» τη δικαστική έρευνα σε βάρος του ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να χαράξει την πολιτική της.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble