ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Φιέστες με μίσος και φανατισμό κατά της Ελλάδας

Από τους Γκρίζους Λύκους με χορηγία … Ερντογάν η φιέστα – Σηματοδοτεί το ξεκίνημα οργανωμένων κινητοποιήσεων εντός και εκτός Τουρκίας, για την επανεξέταση του status των Δωδεκανήσων, ανέφερε ο Μπαχτσελί

Με συνθήματα κατά της Ελλάδας και σχηματίζοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα των Γκρίζων Λύκων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σμύρνη, η εμπρηστική φιέστα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που ήταν αφιερωμένη στα ελληνικά… Δωδεκάνησα.

caffeine adv2020b

Στην προκλητική εκδήλωση κατά της ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, με τίτλο: «Πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα», συμμετείχαν 1.000 μέλη του ακροδεξιού κόμματος, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του Ερντογαν, η τουρκοφιέστα σηματοδοτεί το ξεκίνημα οργανωμένων κινητοποιήσεων εντός και εκτός Τουρκίας, για την επανεξέταση του status των Δωδεκανήσων.

Η πορεία των «Γκρίζων Λύκων» αποτελούνταν από 12 ομάδες, με 80 μέλη – εθνικιστών στη καθεμία, που παρέπεμπε σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων. Παράλληλα 81 νέοι και νέες σχημάτισαν άλλη ομάδα, που παραπέμποντας στις σημερινές 81 επαρχίες της χώρας.

smyrni2

Η επιλογή της ημερομηνίας που πραγματοποιείται η πορεία δεν είναι τυχαία καθώς η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και ξεκίνησε ο διωγμός του κατά κύριο λόγο ελληνικού, αλλά και αρμενικού, πληθυσμού της πόλης. Σήμερα στην Σμύρνη, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις καθώς και επιδείξεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η Ελλάδα και τα σκληρά αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα. Τα νησιά αυτά αφαιρέθηκαν από εμάς μας με τρόπο άδικο, ανήθικο και παράνομο. Το καθεστώς το Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστεί. Το πρόβλημα του Αιγαίου που έχουμε με την Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μία άλλη διάσταση που έλαβε το πρόβλημα των Δωδεκανήσων» δήλωσε σ’ ιδιαίτερα προκλητικό ύφος ο Μπαχτσελί, που θεωρείται βέβαιο πως έχει το «ΟΚ» του κυβερνητικού του εταίρου και προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Σμύρνης, «Εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» όπως ανέφερε προκλητικά ο Μπαχτσελί.

Back to top button