ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Εκτάκτως στις 2 Ιανουαρίου η απόφαση για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Σύγκληση της τουρκικής βουλής εκτάκτως την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου φέρεται να αποφάσισε το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία για τη συζήτηση της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Η κατάθεση της σχετικής πρότασης της κυβέρνησης για την αποστολή αναμένεται να υποβληθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

caffeine adv2020b

Σε ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλη από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ προς τους βουλευτές του αναφέρεται ότι «υπό το πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται με τη Λιβύη, ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 να υποβληθεί στη βουλή η πρόταση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου  2020 στις 14.00, ενδεχομένως να συγκληθεί γενική συνέλευση στην εθνοσυνέλευση για συζήτηση της πρότασης. Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στη γενική συνέλευση κατά την ημέρα και ώρα που θα οριστεί».

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι το νομοσχέδιο για την έγκριση αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη θα υποβάλλονταν και συζητούνταν στην τουρκική εθνοσυνέλευση στις 8-9 Ιανουαρίου.

neratzoulis neo

Φαίνεται όμως ότι η υποβολή επίσημου αιτήματος από τη Λιβύη στην Τουρκία για άμεση στρατιωτική βοήθεια να επιτάχυνε τις διαδικασίες στην Άγκυρα.

Αλτούν: Η κυβέρνηση της Λιβύης μας ζήτησε στρατιωτική βοήθεια

Εξάλλου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, επιβεβαίωσε σήμερα μέσω twitter ότι η κυβέρνηση Σάραζ της Λιβύης ζήτησε επισήμως στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία.

Ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία. Όπως είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ασφαλώς θα σεβαστούμε τη συμφωνία μας. Έχουμε δεσμευτεί απολύτως για την προστασία των αμοιβαίων συμφερόντων μας και τη διασφάλιση της σταθερότητας στην Μεσόγειο».

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button