Διεθνή

Μπάιντεν κατά Ερντογάν | «Η Τουρκία, απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ»

Την απόφασή του να παρατείνει την εκτελεστική διαταγή παράτασης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Στην επιστολή αυτή, με ημερομηνία 07/10/2021, ο Τζο Μπάιντεν γνωστοποιεί πως παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, βάσει εκτελεστικής διαταγής του προκατόχου του στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία οι ΗΠΑ θεωρούσαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία εθνική απειλή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι η επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω της επιστολής αυτής, αναφορικά με τη δραστηριότητα της Τουρκίας στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν σημειώνει πως «ιδιαίτερα οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας, που διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύουν την εκστρατεία επικράτησης σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, ή ISIS, και τη σταθερότητα στην περιοχή, και εξακολουθεί να προκαλεί ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».


Με τα παραπάνω ως δεδομένα, ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε πως είναι «απαραίτητο να συνεχιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» για λόγους «σεβασμού αναφορικά με την κατάσταση και τις σχέσεις με τη Συρία».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button