ΔΙΕΘΝΗ

To Ιράν παρουσίασε πυραυλικό σύστημα αεράμυνας εγχώριας κατασκευής (video)

Σε μια τελετή που αναμετέδωσε ζωντανά η κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί έκανε τα αποκαλυπτήρια του συστήματος Bavar 373 -μιας κινητής μονάδας πυραύλων εδάφους αέρος – σε μια περίοδο κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, με αφορμή και το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1.

Την τελετή παρουσίασης του νέου πυραυλικού συστήματος του Ιράν αναμετέδωσε η κρατική τηλεόραση

neratzoulis neo

Το Ιράν κατέρριψε τον περασμένο Ιούνιο ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό drone στον Περσικό Κόλπο, υποστηρίζοντας ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε στον εναέριο χώρο του, ενώ οι ΗΠΑ επιμένουν ότι το drone βρισκόταν την ώρα της κατάρριψης σε διεθνή εναέριο χώρο.

Αντιμέτωπο με διεθνείς κυρώσεις και εμπάργκο που το εμποδίζουν να εισάγει πολλά οπλικά συστήματα το Ιράν έχει αναπτύξει μια μεγάλη εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Δυτικοί αναλυτές λένε ότι η Τεχεράνη συχνά μεγαλοποιεί τις δυνατότητες των όπλων της, αλλά η ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της χώρας ήταν ένας από τους λόγους που επικαλέστηκαν πέρυσι οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ για να αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία που έκλεισε η Τεχεράνη με τις μεγάλες δυναμεις το 2015 για το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων.

bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button