ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι συμβολίζει το σπάσιμο της ράβδου πάνω στο φέρετρο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σε κλίμα πένθους η Βρετανία, με τη Δευτέρα να σηματοδοτεί την ημέρα εκείνη της συνειδητοποίησης της απώλειας της μακροβιότερης μονάρχη.

Πριν από την ολοκλήρωση της τελετής με τον τελευταίο ύμνο, το Αυτοκρατορικό Στέμμα, η βασιλική σφαίρα και το βασιλικό σκήπτρο θα αφαιρεθούν από το φέρετρο όπου έχουν εναποτεθεί από την Τετάρτη και θα τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα από τον Ηγούμενο του Ουίνδσορ.

“ΧΡΥΣΟΣ

Με το τέλος του θρησκευτικού ύμνου ο βασιλιάς Κάρολος θα εναποθέσει πάνω στο φέρετρο το λάβαρο του Λόχου της Βασίλισσας, ενώ ο Λόρδος Αρχιθαλαμηπόλος, ο προϊστάμενος του προσωπικού του βασιλικού οίκου, θα σπάσει τη ράβδο που συμβολίζει το ρόλο του και θα την τοποθετήσει πάνω στο φέρετρο.

Καθώς το βάθρο με το φέρετρο θα υποχωρεί στην υπόγεια βασιλική κρύπτη, ο Ηγούμενος του Ουίνδσορ θα κλείσει τη λειτουργία με ψαλμό και το εγκώμιο, ενώ αμέσως μετά ο αρμόδιος βασιλικός αξιωματούχος, ο ανώτερος κήρυκας του Παλατιού, θα απευθύνει την τελική προσφώνηση στη βασίλισσα αναφέροντας όλους τους τίτλους της.

“IN_AND_OUT

Ο βασιλικός αυλητής θα παίξει ένα μοιρολόγι ενώ βηματίζει, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι θα ευλογήσει τους παριστάμενους και στο τέλος όλοι θα αναφωνήσουν από ”God Save the King”.

Στη βασιλική κρύπτη όπου θα βρεθεί αρχικά το φέρετρο της Ελισάβετ περιμένει από τον Απρίλιο του 2021 και το φέρετρο του επί 73 χρόνια συζύγου της Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου.

Mechanical Solutions

Τα δύο φέρετρα θα ενταφιαστούν μαζί αργότερα το βράδυ της Δευτέρας (7.30 τοπική) σε ιδιωτική τελετή στο παρακείμενο επιμνημόσυνο Παρεκκλήσι του Γεωργίου ΣΤ’.

Εκεί είναι θαμμένος ο ομώνυμος βασιλιάς και πατέρας της Ελισάβετ, η βασιλομήτωρ Ελισάβετ από το 2002 και επίσης από το 2002 οι στάχτες της αδερφής της Μαργαρίτας.

Το παρεκκλήσι κατασκευάστηκε το 1969 και τότε μετακινήθηκε εκεί το φέρετρο του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ από τη βασιλική κρύπτη. Ο τάφος καλύπτεται από μεγάλη μαύρη πλάκα η οποία αναγράφει: George VI 1895-1952 και Elizabeth 1900-2002.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button