ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα επίθεσης έπεσαν τα λειτουργικά συστήματα βρετανικών νοσοκομείων

Τα νοσοκομεία σε βόρειο, ανατολικό και δυτικό Μίντλαντς αλλά και στο Λονδίνο αναφέρουν πως δεν μπορούν να συνδεθούν, που σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένας τρόπος λειτουργίας υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εργαζόμαστε σε μια απόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος του NHS Digital, μιας διεύθυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ασχολείται με θέμα πληροφοριακής τεχνολογίας.

«Το νοσοκομείο μας έχει πέσει. Εχουμε μήνυμα που λέει πως οι υπολογιστές είναι υπό τον έλεγχο χακερς που ζητούν λύτρα. Τώρα όλα έχουν χαθεί», είπε ένας γιατρός.

Ενας άλλος έγραψε στο Twitter: «Συντονισμένη επίθεση χάκερς σήμερα. Το νοσοκομείο “έπεσε”. Ευχαριστούμε που διακόπτετε την φροντίδα ασθενών και διακινδυνεύετε ζωές. Ηλίθιοι».Τα νοσοκομεία του Μπλάκπουλ ανέφεραν: «Τα συστήματα των υπολογιστών μας αντιμετωπίζουν προβλήματα και εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Πηγή του NHS δήλωσε στην Evening Standard ότι η επίθεση «φαίνεται να κλιμακώνεται» με περισσότερα περιστατικά νοσοκομείων σε όλη τη Βρετανία που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο λειτουργικό τους σύστημα.

Στο νοσοκομείο Lister στο Στίβενεϊτζ, τόσο το τηλεφωνικό όσο και το ηλεκτρονικό σύστημα έχει απενεργοποιηθεί σε μια προσπάθεια να αποτραπεί οι επίθεση.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close