ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στις ΗΠΑ για εκδήλωση του Facebook στην «Περιοχή 51»

Ξεκίνησε ως ένα αστείο αλλά τώρα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους να μην πλησιάσουν στην Περιοχή 51. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει πρόσκληση στο Facebook για μια εκδήλωση, απειλώντας να κατακλύσουν την κορυφαία μυστική βάση στη Νεβάδα, στην οποία πιστεύουν ορισμένοι ότι φιλοξενούνται εξωγήινοι.

Χιλιάδες έχουν σχολιάσει την επίμαχη σελίδα που αναφέρει: «Μπορούμε να προχωρήσουμε ταχύτερα από τις σφαίρες τους. Ας δούμε τους εξωγήινους».

caffeine adv2020b

Μια εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στην Washington Post ότι είναι έτοιμη να προστατεύσει την Αμερική και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο χρήστης του Facebook Τζάκσον Μπαρνς έγραψε στη σελίδα της εκδήλωσης: «Γεια σου η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αυτό είναι ένα αστείο και δεν προτίθεμαι να προχωρήσω σε αυτό το σχέδιο. Πίστευα ότι θα ήταν αστείο και θα κέρδιζα κάποια likes στο διαδίκτυο. Δεν ευθύνομαι εάν κάποιοι αποφασίσουν να πάνε στην περιοχή 51».

neratzoulis neo

Αλλά η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δεν βλέπει την αστεία πλευρά.

Οι θεωρίες συνωμοσίας για την «Περιοχή 51»

Ορισμένοι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκεί πληροφορίες σχετικά με την ζωή εξωγήινων και ΑΤΙΑ που τα κρατούν κρυφά από τον γενικό πληθυσμό.

Πιστεύουν ότι στη βάση «Περιοχή 51» – η οποία αναγνωρίστηκε επισήμως το 2013 – υπάρχουν αιχμάλωτοι εξωγήινοι, την τεχνολογία τους και UFO που έχουν  καταριφθεί, κάτι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται.

Οι θεωρίες για τη βάση αυτή άρχισαν το 1989 όταν ένας άντρας – ο Μπομπ Λαζάρ – ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση ότι ήταν φυσικός που είχε εργαστεί στην περιοχή 51.

Υπάρχει επίσης ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix γι ’αυτόν. Ο Λάζαρ είπε ότι είχε εργαστεί σε πρότζεκτ για την κατάκτηση ενός UFO και ισχυρίστηκε πως είχε διαβάσει κυβερνητικά έγγραφα που περιγράφουν την εμπλοκή των εξωγήινων στη γήινη ζωή.

Ωστόσο, δεν έχει καμία απτή απόδειξη για αυτά που ισχυρίζεται και δεν υπάρχουν αρχεία για τους υποτιθέμενους πανεπιστημιακούς τίτλους που κατέχει στην φυσική – αλλά σίγουρα βοήθησε στην τροσοφοδότηση των ιστοριών για την Περιοχή 51.

Πού βρίσκεται και τι είναι η Περιοχή 51

Η περιοχή 51 είναι μέρος μιας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ, περίπου 80 μίλια βορειοδυτικά του Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ το αποκαλεί έκταση εκπαίδευσης και δοκιμών, η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης βάσης Εντουαρντς των αεροπορικών δυνάμεων.

Η κύρια χρήση του παραμένει μυστική για το κοινό, όπως συμβαίνει με πολλές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ.

Η εισβολή στο σημείο μπορεί να αποδειχθεί λίγο… δύσκολη – η είσοδος είναι εξαιρετικά περιορισμένη για το κοινό ενώ ο χώρος περιφρουρείται από πάνοπλους στρατιώτες.

Είναι επίσης αδύνατη η πρόσβαση από αέρος χωρίς άδεια από τις αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button