Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣυμφωνία Ρωσίας - Ιταλίας για την κατασκευή του εμβολίου Sputnik V

Συμφωνία Ρωσίας – Ιταλίας για την κατασκευή του εμβολίου Sputnik V

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Είναι η πρώτη συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην Ιταλία. Η ιταλο-ελβετική φαρμακοβιομηχανία Adienne-Pharma&Biontech θα ξεκινήσει την παραγωγή στην Λομβαρδία και στην κεντρική Ιταλία.

Όπως γνωστοποίησε θεωρεί ότι θα μπορέσει να παραδώσει δέκα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τον ερχόμενο Ιούλιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

mechanical adv 2021

Το ιταλο-ρωσικό εμπορικό επιμελητήριο εξήγησε ότι μόλις η αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή δώσει το απαραίτητο «πράσινο φως», οι δόσεις που θα παραχθούν στην Ιταλία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. Οι ιταλικές αρχές έτσι θα μπορούν να ελέγχουν κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τον Τύπο, πάντως, οι ρωσικές αρχές διαπραγματεύονται την δυνατότητα παροχής άδειας για την παραγωγή του Sputnik με είκοσι συνολικά εταιρίες ειδικευμένες στον τομέα των φαρμάκων, οι οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη.

apostolakis adv 2

Στην Ιταλία οι φωνές υπέρ της παραγωγής και διάθεσης του ρωσικού εμβολίου τις τελευταίες ημέρες είχαν πολλαπλασιαστεί: Αρχίζοντας από την περιφέρεια της Ρώμης (το Λάτιο) που απηύθυνε απευθείας έκκληση στην κυβέρνηση το Μάριο Ντράγκι, μέχρι τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, αλλά και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οποίοι δήλωσαν ότι το Sputnik είναι χρήσιμο και ασφαλές.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο ιταλικό νοσοκομείο λοιμωδών νόσων, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, ετοιμάζεται να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Gamaleya, το οποίο παρασκεύασε το συγκεκριμένο εμβόλιο. Είναι σαφές ότι στην φάση αυτή και στην Ιταλία δεν υπερισχύουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες, αλλά η ανάγκη προστασίας της υγείας των πολιτών.

Υπέρ του ρωσικού εμβολίου λειτούργησε και η χρήση του στον Άγιο Μαρίνο, όπου πριν δέκα ημέρες παραδόθηκαν 7.500 δόσεις. Χιλιάδες Ιταλοί άρχισαν να τηλεφωνούν στις δημόσιες υπηρεσίες του κρατιδίου, το οποίο μετρά 33.000 κατοίκους, ρωτώντας αν θα μπορούσαν να εμβολιαστούν. Και ο Στέφανο Μπονατσίνι, πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια με πρωτεύουσα την Μπολόνια (που συνορεύει με τον Άγιο Μαρίνο) ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κινηθεί και να επισπεύσει τις διαδικασίες για χρήση και του «εξ Ανατολών εμβολίου».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble