Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο - Πάνω από 30 νεκροί

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο – Πάνω από 30 νεκροί

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Περισσότεροι από 60 οι τραυματίες, σύμφωνα με αναφορές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου – Δείτε βίντεο – Πώς συνέβη το δυστύχημα –  Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών

Τουλάχιστον 32 άτομα σκοτώθηκαν κι άλλα 66 τραυματίστηκαν, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν βόρεια της αιγυπτιακής πόλης Σοχάγκ, στη δυτική όχθη  του Νείλου, την Παρασκευή, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

mechanical adv 2021

Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από “αγνώστους” το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

apostolakis adv 2

Οι υγειονομικές αρχές έχουν στείλει πάνω από 30 ασθενοφόρα στη σκηνή και τα θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, ανέφερε το υπουργείο.

Οι εικόνες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι τα βαγόνια των τρένων εκτροχιάστηκαν πάνω από ένα κανάλι νερού.

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν σε πολύ υψηλές ταχύτητες, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή δύο βαγονιών και ένα τρίτο σε ανατροπή», ανέφερε πηγή ασφαλείας στο Reuters.

trena egyptos

Η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγεντ βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον τόπο του δυστυχήματος για “να παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας των τραυματιών”, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Αίγυπτος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιφέρειά της και τα ατυχήματα που προκαλούν δεκάδες θύματα είναι συνηθισμένα.

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών

Συλλυπητήριο μήνυμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

«Εκφράζουμε οδύνη για την τραγική είδηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble