ΔΙΕΘΝΗ

Sputnik V | Επαφές για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στη Σερβία

Ρωσία και Σερβία είναι σε επαφές για την από κοινού παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V σε σερβικό έδαφος.

Η παραγωγή του Sputnik V στη Σερβία θα εξασφαλίσει ότι τόσο οι Σέρβοι όσο και οι κάτοικοι άλλων βαλκανικών χωρών θα έχουν πρόσβαση στο ρωσικό εμβόλιο, τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ.

neratzoulis neo

Ο Μπορίσοβ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι και είχε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, συνάντηση με τον συν-επικεφαλής της Ρωσο-σερβικής επιτροπής για θέματα εμπορικής, οικονομικής, επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, Νέναντ Πόποβιτς.

Ο Μπόριφοβ αναφέρθηκε στα πλάνα για παραγωγή του εμβολίου στη Σερβία, ενώ σημείωσε πως το Sputnik V έχει αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα «λόγω της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς του».

«Σήμερα, εξετάζουμε πραγματικά τη δυνατότητα παροχής της απαιτούμενης ποσότητας (σ.σ. εμβολίου) και έχουν συναφθεί σχετικές συμβάσεις για το προϊόν» είπε και εμφανίστηκε σίγουρος που θα υπάρξει συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στη χώρα που θα εξασφαλίσει τη διάθεσή του και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άννα Μπρνάμπιτς δήλωσε τον Ιανουάριο ότι το Βελιγράδι αναμένει 500.000 δόσεις Sputnik V στο άμεσο μέλλον. Η πρώτη παρτίδα 2.400 δόσεων του εμβολίου παραδόθηκε στο Βελιγράδι στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες 50.000 δόσεις παραδόθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων έφτασε στη Σερβία για να ενημερωθεί για τους ανθρώπινους και τεχνολογικούς πόρους της χώρας ώστε να προχωρήσει η από κοινού παραγωγή του ρωσικού εμβολίου, ειδικά στο Ινστιτούτο Ιολογίας Torlak στο Βελιγράδι.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button