ΚΟΣΜΟΣ

Σε ελεύθερη πτώση ακόμη και σήμερα βρίσκεται το πετρέλαιο

Έχασε τα χθεσινά του κέρδη το πετρέλαιο κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών στην Ασία, καθώς η ανησυχία σχετικά με τα παγκόσμια αποθέματα του αργού επισκιάζουν τις προσδοκίες ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου ενδέχεται να περιορίσουν ελαφρώς την παραγωγή προκειμένου να πάρουν ανάσα οι τιμές.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του μαύρου χρυσού κατά τη διάρκεια της νύχτας κέρδισαν 4% μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας του Ιράκ ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία εμφανίστηκαν πιο ελαστικές ως προς την περικοπή της παραγωγής.

Ωστόσο οι αμφιβολίες των επενδυτών επισκίασαν τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα οι τιμές του αργού να διολισθήσουν και πάλι σε αρνητικό έδαφος.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το WTI παραδόσεως Μαρτίους διαπραγματεύτηκε στα 30,73 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερα κατά 0,72%ή 2,3%.

Στο ICE του Λονδίνου το αργό τύπου Brent διολίσθησε κατά 0,57 δολάρια ή 1,8% και διαμορφώθηκε στα 31,23 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αργό βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγοί του κόσμου τόσο εντός όσο και εκτός του ΟΠΕΚ αρνούνται πεισματικά να περιορίσουν την παραγωγή τους, προκειμένου να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αγορά, την ώρα που η παγκόσμια ζήτηση παραμένει υποτονική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close