ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Ιταλία: Μαφιόζοι αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω κορωνοϊού

Ελεύθεροι αφέθηκαν αρχηγοί και μέλη της ιταλικής μαφίας λόγω νέων κανονισμών, οι οποίοι στοχεύουν στη διαχείριση της διασποράς του κορωνοϊού που έχει «λυγίσει» τη χώρα.

Όσον αφορά στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης, στόχος είναι φυλακισμένοι που έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής τους και τους μένουν 18 μήνες και κάτω, να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

caffeine adv 2021

Ο εισαγγελέας για την πάταξη της ιταλικής μαφίας αποκαλύπτει στο CNNi, πως οι τρεις άνδρες που αφέθηκαν ελεύθεροι κρατούνταν υπό δρακόντεια μέτρα στις φυλακές για να μην έρθουν σε επαφή με τον έξω κόσμο, λόγω των ισχυρών ρόλων τους στις μαφίες.

«Με το που στάλθηκαν σπίτια τους, αυτά τα μέτρα δεν ισχύουν πλέον» προσθέτει ο εισαγγελέας.

neratzoulis neo

Συγκεκριμένα, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν οι: Francesco Bonura, σημαντικός αρχηγός της Σικελικής Μαφίας, Vincenzo Iannazzo, μέλος της Ντραγκέτα, καθώς και ο Pasquale Zagaria, μέλος της Κασαλέσι.

Ο Bonura είχε καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες που σχετίζονταν με τον ρόλο του στη μαφία. Του είχαν μείνει εννέα μήνες φυλάκισης.

Ο Iannazzo καταδικάστηκε το 2018 σε πάνω από 14 χρόνια φυλάκισης ως συνεργός σε συνδικάτο εγκλήματος. Επίσης, είχε γνωστοποιηθεί πως ήταν και αρχηγός μαφίας στην πόλη Lamezia Terme.

Ο Zagaria συνελήφθη το 2007 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο δεκαετιών για συμμετοχή σε μαφία. Θεωρείτο το «εγκέφαλος» πίσω από τα οικονομικά ζητήματα των Κασαλέσι.

Οι αντιδράσεις

Φυσικά, η απελευθέρωση των μαφιόζων έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

«Αυτό είναι τρελό. Είναι έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους, τους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους, τους αστυνομικούς και τα θύματα της μαφίας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Alfonso Bonafede, ανέφερε ότι πρόκειται για μία «αυτόνομη» απόφαση δικαστικών.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο εισαγγελέας για την πάταξη της ιταλικής μαφίας υποστηρίζει πως «σε αυτές τις στιγμές της κρίσης, οι μαφίες ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στα οικονομικά, υποστηρίζοντας ή αγοράζοντας επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δεν μπορούν να λάβουν βοήθεια από το κράτος, παρά μόνο από “εναλλακτικές πηγές εισόδων”».

Πηγή
CNN Greece

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button