ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό εμβόλιο: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 θα έχει κυκλοφορήσει και σε «ανταγωνιστική» τιμή

Το ρωσικό εμβόλιο είναι το δεύτερο μαζί με εκείνο της Οξφόρδης-Astra Zeneca βασίζονται σε τροποποιημένο «αδενοϊό».

Η Ρωσία αποκάλυψε ότι το δικό της εμβόλιο, βασίζεται σε ανθρώπινο αδενοϊό και όπως της Οξφόρδης που όμως βασίζεται σε αδενοϊο από χιμπατζήδες μπορεί να διατηρηθεί και να μεταφερθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου μεταξύ 2 και 8 ° C.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η τιμή της μιας δόσης του εμβολίου Sputnik V για τη διεθνή αγορά θα είναι χαμηλότερη των 10 δολαρίων (περίπου 8,42 ευρώ), αναφέρει σε ξεχωριστή του ανακοίνωση το Κρατικό Ρωσικό Ταμείο, διευκρινίζοντας ότι για τους Ρώσους πολίτες το εμβόλιο θα είναι δωρεάν.

Το ρωσικό αυτό εμβόλιο βρίσκεται σήμερα στην τρίτη φάση τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών.

swell adv 2021

Μολονότι η Ρωσία έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα φειδωλή όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση του εμβολίου που έχει εγκωμιάσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δημιουργοί του Sputnik V επανέλαβαν ότι η έρευνα θα δημοσιευτεί προσεχώς «σε μια από τις κύριες ιατρικές επιθεωρήσεις στον κόσμο και αξιολογημένη από ομοτίμους».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το ρωσικό εμβόλιο κρίνεται φθηνότερο από τα εμβόλια που βασίζονται στο mRNA και προωθούν η Pfizer (14,80 £ μια δόση) και η Moderna (24 £ μια δόση).

Στις έρευνες της Οξφόρδης παίρνουν μέρος 24.000 εθελοντές, για το εμβόλιο Pfizer 40.000, πολύ μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος, ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η δοκιμή της Φάσης ΙΙΙ περιλαμβάνει περισσότερους από 40.000 εθελοντές.

Το ρωσικό εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο έως τον Φεβρουάριο του 2021 με παραγωγή 500 εκατομμύρια δόσεων ετησίως.

Αίσθηση προκάλεσε, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι το δελτίο τύπου για το εμβόλιο Sputnik V, εστάλη από εταιρεία δημοσίων σχέσεων με έδρα το Λονδίνο.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Ian Jones, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε: «Τα δεδομένα του εμβολίου Sputnik V αναλύθηκαν μόλις επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, πολύ σύντομα για πλήρη ανοσοαπόκριση».


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button