ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία | Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με εμάς

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τους φόβους της Μόσχας για μια μια ευρείας κλίμακας ένοπλη σύγκρουση της Ρωσία με το ΝΑΤΟ διατύπωσε ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας.

Ο Αλεξάντρ Φόμιν πραγματοποίησε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των στρατιωτικών ακολούθων και εκπρόσωπων των ξένων πρεσβειών που είναι διαπιστευμένοι στη Μόσχα. «Η στρατιωτική οικοδόμηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανακατευθύνεται πλήρως στην προετοιμασία μια ευρείας κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης υψηλής έντασης με τη Ρωσία», επισήμανε ο Φόμιν.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα έγγραφα του ΝΑΤΟ των τελευταίων ετών, τα οποία απηχούν το δόγμα του, όπως για παράδειγμα αυτό του 2019 που αφορά τη στρατηγική της συμμαχίας, η Ρωσική Ομοσπονδία ευθέως κατονομάζεται «χωρίς καμία αμφιβολία ως κύρια πηγή απειλών για την ασφάλεια του συνασπισμού»

Παράλληλα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φόμιν επισήμανε ότι «η Διακήρυξη της Ρώμης εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ. «Σε αυτήν ιδιαίτερα ορίζεται ότι η Ρωσία και η Συμμαχία δεν αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ως εχθρό. Αυτή η θέση επιβεβαιώθηκε και στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ το 2010, στη Λισαβόνα».

“IN_AND_OUT

Τέλος, ο Φόμιν δήλωσε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποίησε τα γεγονότα στην Ουκρανία ως πρόφαση για να διακόψει τη συνεργασία με τη Μόσχα. Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας έχουν νόημα. Λίγο νωρίτερα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θεωρεί ότι οι συνομιλίες με το ΝΑΤΟ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που θέλει από τη Δύση, εκτός από τις διμερείς διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι σημαντικές και έχουν νόημα.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό στίγμα», σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, σχολιάζοντας την είδηση ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρότεινε στη Μόσχα να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ στις 12 Ιανουαρίου.

Mechanical Solutions

«Φυσικά, υπάρχει νόημα, εκτός από το στίγμα των διμερών ρωσο-αμερικανικών συνομιλιών στο θέμα αυτό, να ενεργοποιηθεί και η κατεύθυνση των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Αυτές θα είναι σημαντικές συνομιλίες και εξαιρετικά υπεύθυνες, οι λεπτομέρειες συζητούνται μέσω της διπλωματικής οδού», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία, η οποία έχει εκνευρίσει τη Δύση με την αύξηση της παρουσίας των στρατευμάτων της κοντά στην Ουκρανία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα παρουσίασε έναν κατάλογο επιθυμιών με προτάσεις ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, ότι έλαβε πρόταση του ΝΑΤΟ για έναρξη συνομιλιών σχετικά με τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια στις 12 Ιανουαρίου και την εξετάζει.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button