ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έρχονται νέοι περιορισμοί στα ταξίδια εντός και εκτός της χώρας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Νομοθεσία που θα καταστήσει υποχρεωτικό για όσους διασχίζουν τα σύνορα να κάνουν κράτηση από πριν για τον χρόνο και τον τόπο, ετοιμάζει η Ρωσία, εγείροντας νέους φόβους ότι το Κρεμλίνο μπορεί να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς στα ταξίδια εντός και εκτός της χώρας.

Οι τροποποιήσεις σε έναν νόμο για τις μεταφορές, που εισήχθησαν στο Κοινοβούλιο χθες, Δευτέρα, προβλέπουν πως “οχήματα που ανήκουν σε ρωσικές εταιρίες μεταφορών, ξένες εταιρίες μεταφορών, πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ξένοι πολίτες, ανιθαγενείς και άλλοι χρήστες των δρόμων” θα πρέπει να κάνουν κράτηση μιας ημερομηνίας και ώρας “προκειμένου να διασχίσουν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

“ΧΡΥΣΟΣ

Έπειτα από εκτιμήσεις ότι θα μέτρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καταστήσουν πιο δύσκολο για τους απλούς Ρώσους να εγκαταλείψουν τη χώρα, το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως οι περιορισμοί θα ισχύσουν μόνο για φορτηγά και θα επιβληθούν σε ορισμένα, αλλά όχι όλα, τα χερσαία συνοριακά σημεία διέλευσης.

“Ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι να βελτιστοποιήσει την κίνηση φορτηγών μέσω των σημείων ελέγχου και να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση της μεταφοράς φορτίων κοντά στα συνοριακά σημεία ελέγχου”, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

“IN_AND_OUT

Ερωτηθείς για τα μέτρα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, εφόσον εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας.

Η «μεγάλη φυγή»

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι έφυγαν από τη χώρα πέρυσι, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη σκληρή καταστολή των εγχώριων αντιπάλων του Κρεμλίνου και τη “μερική επιστράτευση” κατά την οποία τουλάχιστον 300.000 άνδρες έλαβαν φύλλο πορείας προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Mechanical Solutions

Φόβοι πως η Ρωσία θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορά της ή να περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων που επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα αναφύονται κάθε τόσο αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές πότε θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναγνώσεις των τροποποιήσεων. Μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της Κρατικής Δούμας αναφέρει πως υποβλήθηκαν για να εξεταστούν από το Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2023.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button