Διεθνή

Ρωσία | Επεισόδιο με την oλλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα | Video

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που τονίζει πως η πτήση των μαχητικών ήταν σε ασφαλή απόσταση από την ολλανδική φρεγάτα και έγινε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου

Λεπτομέρειες αποκάλυψε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το επεισόδιο με την ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του, η ολλανδική φρεγάτα Evertsen, η οποία βρισκόταν σε ουδέτερα ύδατα άλλαξε πορεία και άρχισε να κινείται προς το στενό του Κέρτς. Ταυτόχρονα δημοσιοποίησε και βίντεο από το επεισόδιο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Νωρίτερα, το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας είχε υποστηρίξει πως την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή μια ημέρα μετά τον εικονικό βομβαρδισμό από ρωσικα μαχητικά προς βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μάυρη Θάλασσα, ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, την περασμένη Πέμπτη, στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας η φρεγάτα τους «Evertsen» ενώ έπλεε νοτιονατολικά της Κριμαίας, ρωσικά μαχητικα αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά και κοντά στο πλοίο.


«Ύστερα από αρκετές ώρες εκφοβισμού, το πλοίο αντιμετώπισε δυσκολίες και στα ηλεκτρονικά του μέσα». Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ρωσικό υπουργεείο Άμυνας.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η θέση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Με μια λιτή του ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν λίγο ανέφερε πως η ολλανδική φρεγάτα Evertsen, η οποία βρισκόταν σε ουδέτερα ύδατα, άλλαξε την πορεία της και άρχισε να κινείται προς το στενό του Κέρτς.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων, μαχητικά Su-30 και βομβαρδιστικά Su-24 πραγματοποιήσαν πτήση. Μετά από αυτό, η ολλανδική φρεγάτα άλλαξε αμέσως πορεία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως η πτήση ήταν σε ασφαλή απόσταση από την ολλανδική φρεγάτα και έγινε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.


Back to top button