ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφίστηκε η διάταξη για το τέλος εναλλαγής της ώραςΗ Ευρώπη βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της εναλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο μετά την ψήφιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της απαγόρευσης της.Σειρά παίρνει ο συμβιβασμός με κάθε ένα κράτος μέλος της ΕΕ τα οποία έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με δύο φορές το χρόνο αλλαγές στο ρολόι της ημέρας ή θα «κολλήσει» μόνιμα στη θερινή ή χειμερινή ώρα.Και τα 28 κράτη μέλη θα πρέπει να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιλογή τους πριν από την προτεινόμενη αλλαγή έως τον Απρίλιο του 2020. Στη συνέχεια, θα συντονίσουν έτσι ώστε οι αποφάσεις τους να μην διαταράξουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Πότε αλλάζει η ώρα

Προς το παρόν και μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η διάταξη, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).Πηγή
Καθημερινή

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close