Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠράσινο φως από τον ΕΟΦ για τον εμβόλιο της Johnson and Johnson

Πράσινο φως από τον ΕΟΦ για τον εμβόλιο της Johnson and Johnson

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε, όπως αναμενόταν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Το εμβόλιο είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά τα Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford University
και Moderna και συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του EMA.

mechanical adv 2021

Το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, είναι αποτελεσματικό κατά 66% απέναντι στον ιό, μπορεί να διατηρηθεί σε κανονικά ψυγεία έως και τρεις μήνες και απαιτείται μία μόνο δόση.

apostolakis adv 2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει 200 εκατομμύρια δόσεις, με την επιλογή να αγοράσει άλλες 200 εκατομμύρια για να τις διαθέσει στα κράτη μέλη. Όπως έχει κάνει ήδη γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμοστοκλέους, η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα με 400.000 δόσεις του εμβολίου μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, τα οποία ξεκίνησαν να παραδίδονται στην Επιτροπή λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους, η Johnson & Johnson δεν έχει δεσμευτεί για αποστολές μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση τα εμβόλια θα αρχίσουν να παραδίδονται στις αρχές Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ έχει λάβει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων συνολικά και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Απρίλιο οι δόσεις θα έχουν διπλασιαστεί. Η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε με τις BioNTech / Pfizer να παραλάβει επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους που θα διατεθούν σε περιοχές της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο, όπως στην Νίκαια και τον Μοζέλα της Γαλλίας, στο Τιρόλο της Αυστρίας, το Μπολζάνο στην Ιταλία και ορισμένα μέρη της Βαυαρίας και της Σαξονίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ θα πρέπει να παραλάβει περίπου 570 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Περίπου 300 εκατομμύρια θα παραλάβει από τις BioNTech / Pfizer, 35 εκατομμύρια από τη Moderna, 180 εκατομμύρια από την AstraZeneca και 55 εκατομμύρια από την Johnson & Johnson. Επίσης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες της κυλιόμενης αξιολόγησης για τα εμβόλια Novavax, CureVac και Sputnik.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble