ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο» χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την επιδημία του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τέσσερις φορές στο παρελθόν έχει κηρύξει ο ΠΟΥ «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία»: το 2009 για τη γρίπη Η1Ν1, το 2014 για την πολιομυελίτιδα, την ίδια χρονιά για την επιδημία του Έμπολα που σκότωσε 11.300 ανθρώπους σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Λιβερία, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε) και το 2016 για τον ιό Ζίκα.

caffeine adv 2021

Οι εμπειρογνώμονες που συνεδρίαζαν από το μεσημέρι στη Γενεύη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί καθυστερεί η καταβολή χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, με τα στοιχεία που βλέπουν το φως για τα κρούσματα του ιού να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

neratzoulis neo

Πάνω από 1.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του Έμπολα στο Κονγκό, ενώ από το 2014 μέχρι το 2016 – σε διάστημα δύο μόλις ετών- ο ιός κόστισε τη ζωή σε πάνω από 11.000 ανθρώπους  σε περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Από τον Αύγουστο του 2018 πλήττονται κατά κύριο λόγο οι περιοχές Νορντ-Κιβού και Ιτούρι του Κονγκό, ενώ καθημερινά γίνεται αναφορά για περίπου 12 κρούσματα.

Σε συναγερμό βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφού ο Έμπολα εξαπλώθηκε. Στην Γκόμα ιερέας πέθανε εξαιτίας του φονικού ιού, τη στιγμή που στην Ουγκάντα έχασαν τη ζωή τους ένα πεντάχρονο αγοράκι μαζί με την 50χρονη γιαγιά του.

Ανησυχία εκφράζεται ακόμη και για την Ρουάντα.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button