Διεθνή

Πώς επιλέγει υπαλλήλους η Goldman Sachs

Η «κριτική σκέψη» είναι ένα προσόν που απαντάται συχνά σε αγγελίες εργασίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ωστόσο, είναι ένα προσόν που συχνά είναι δύσκολο να το ορίσει κανείς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού στη Goldman Sachs θεωρούνται από τους 100 πιο απαιτητικούς, υποψήφιους εργοδότες στον κόσμο, καθώς αναζητούν στελέχη τα οποία θα πρέπει να είναι «ικανά να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που τους παρέχονται κατά τη διάρκεια της πορείας, προκειμένου να καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα ή μια απόφαση».

Ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Goldman Sachs, Michael Desmarais, μιλώντας στην εφημερίδα εξήγησε, ότι για να καθορίσει αν οι υποψήφιοι έχουν στην πραγματικότητα «κριτική σκέψη», η εταιρεία τούς ζητά να αξιολογήσουν την αποτίμηση της αγοράς μιας εταιρείας ή μιας μετοχής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μέσα από την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν, για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν στο συμπέρασμά τους, οι υποψήφιοι «αποκαλύπτουν» τις δεξιότητες κριτικής τους σκέψης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ένα δημοσίευμα που ανέβηκε στο blog της εταιρείας το 2011, η υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού κρίνουν και τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων των υποψήφιων υπαλλήλων τους. Αυτό το επιτυγχάνουν με ερωτήσεις τύπου «Πόσα καλύμματα φρεατίων υπάρχουν στην πόλη της Νέας Υόρκης;», απαιτώντας από τους ερωτηθέντες να σχεδιάσουν μια διαδικασία για να βρουν τη λύση.


«Η απάντηση μπορεί να είναι σωστή, αλλά μπορεί και να μην είναι σωστή. Το σημαντικό είναι να δείξει κανείς τον τρόπο που σκέφτεται για να προσεγγίσει το πρόβλημα και να φτάσει σε μια ενδεχόμενη λύση» σημείωνε το ίδιο δημοσίευμα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button