ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλική πόλη δίνει 5000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρόΓια να μην ακολουθήσει τη μοίρα άλλων πόλεων που ερήμωσαν και μετατράπηκαν σε πόλεις- φαντάσματα, η ηλιόλουστη Αλκουτίμ στην Πορτογαλία έλαβε δραστικά μέτρα για την αύξηση του πληθυσμού της. Βλέποντας τις γεννήσεις να περιορίζονται και τους κατοίκους της να λιγοστεύουν οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως προσφέρουν 5000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Την τελευταία 20ετία η Αλκουτίμ έχασε το ένα τρίτο του πληθυσμού της ενώ το ποσοστό παιδιών ανά γυναίκα έφτασε μεταξύ των χαμηλότερων στη χώρα με 0,9 παιδιά ανά γυναίκα. Η αναλογία 1,21 παιδιών ανά γυναίκα, που έχει η Πορτογαλία, είναι ήδη η χαμηλότερη στην Ευρώπη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η χώρα επλήγη σκληρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση και, όπως και σε άλλες χώρες, το τίμημα ήταν βαρύ για τη νεολαία της Αλκουτίμ με αποτέλεσμα πολλοί να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πόλη αναζητώντας δουλειά.

Αλλά και όσοι έμειναν ανέβαλαν τα σχέδιά τους για οικογένεια.

swell adv 2021

Για να αντιστρέψουν την πορεία αυτή οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν το σχέδιο «μετρητά για παιδιά» προσφέροντας 5.000 ευρώ στα ζευγάρια για κάθε παιδί που θα κάνουν.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Τα πράγματα των παιδιών κοστίζουν πολύ», δηλώνει η 29χρονη Daniela Silva καθώς ψωνίζει μαζί με τον 37χρονο σύζυγό της Nuno για τον έξι μηνών γιο τους.

Η 29χρονη είναι άνεργη, ο άνδρας της έχει άδεια ασθενείας από τη δουλειά του και η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη. «Ζούμε με τα πεθερικά μου με 800 ευρώ το μήνα. Η βοήθεια της πόλης είναι για μας πολύ σημαντική», τονίζει ο Nuno.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αλκουτίμ, έξι οικογένειες λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση και θα συνεχίσουν να την εισπράττουν μέχρι τα τρίτα γενέθλια των παιδιών τους.

Το πρότζεκτ αποφέρει ήδη καρπούς: εννέα γεννήσεις αναμένονται φέτος σε σχέση με έξι πέρσι. Το 1995 γεννήθηκαν στην Αλκουτίμ 23 μωρά.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button