ΚΟΣΜΟΣ

Πιονγιάνγκ: Θα αφήσουμε μόνο «στάχτες και σκοτάδι» στις ΗΠΑ

Τελευταία ενημέρωση:

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) απείλησε σήμερα να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να εξαλείψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι» με χρήση πυρηνικών όπλων λόγω της υποστήριξή τους στη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της Πιονγιάνγκ.

«Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους της Ιαπωνίας θα βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα του Γιούτσε. Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας» ανέφερε η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Β. Κορέας.

Γιούτσε ονομάζεται η κυρίαρχη ιδεολογία στην Β. Κορέα που συνδυάζει τον μαρξισμό και μια μορφή εθνικισμού με έμφαση στον ακραίο απομονωτισμό και την οποία ασπάστηκε ο ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του Κιμ Γιούνγκ Ουν.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, προβλέπει την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την 6η ισχυρότατη πυρηνική δομική που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας, ζήτησε την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτήρισε ως «όργανο του διαβόλου» το οποίο απαρτίζεται από «διεφθαρμένες» χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close