ΔΙΕΘΝΗ

Ποιες είναι οι χώρες με τον περισσότερο χρυσό

Εκθεση για την ζήτηση του χρυσού, αλλά και τις ποσότητες, που κατέχουν οι 40 μεγαλύτερες σε αποθέματα χρυσού χώρες και θεσμοί, εξέδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. «Η ζήτηση σε γενικές γραμμές ήταν ουδέτερη – κάτω 1%, παρά τις σημαντικές υποκειμενικές σε διάφορες περιοχές», σημειώνει η έκθεση και συνεχίζει:

«Ισχυρή ζήτηση σε κοσμήματα σε κάποια περιοχή αντισταθμίστηκαν από την πτώση στην ζήτηση κάπου αλλού, καθώς η ζήτηση ανταποκρίθηκε στις τοπικές συνθήκες κάθε αγορά. Οι υψηλότεροι όγκοι σημειωθήκαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ και μικρότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασία».

caffeine adv2020b

Η ισχυρή του αύξηση συνεχίζει να διαγράφει ο χρυσός, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή του εδώ και τρεις μήνες την Πέμπτη.

Στις 40 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 32 θέση , αφήνοντας πίσω τα την Ενωση Κεντρικών Τραπεζών, την Αυστραλία και το Κουβέιτ. Υπολογίζεται πως η χώρα έχει 112,5 τόνους.

neratzoulis neo

Την κορυφή της λίστας κατέχουν οι ΗΠΑ με 8.133,5 τόνους, ακολουθεί η Γερμανία με 3,383. Το ΔΝΤ συμπληρώνει την τριάδα με 2.814 τόνους.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button