ΚΟΣΜΟΣ

Πατάγια: Η πόλη του σεξ και της ακολασίας με τις 27.000 ιερόδουλες

«Τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε στην Πατάγια», γράφει το σλόγκαν- στάμπα σε t-shirts που πωλούνται σωρηδόν στους τουρίστες. Αν ισχύει αυτό, τότε υπάρχει πληθώρα κακών παιδιών στην κοσμοπολίτικη παραλιακή πόλη της Ταϊλάνδης, που ζει κάτι παραπάνω από έντονα τα βράδια.

Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες σέρνουν τις τροχήλατες βαλίτσες τους εδώ, στη πανέμορφη αυτή γωνιά όχι αναγκαστικά για να δροσιστούν στα γαλάζια νερά ή να αποκτήσουν ομοιόμορφο μαύρισμα ξαπλωμένοι σε μια από τις οργανωμένες παραλίες, αλλά να ζήσουν ακόλαστα χωρίς όρια, βράδια. Και όχι άδικα, μιας και η Πατάγια (Pattaya) είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του σεξ ή αν προτιμάτε τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εδώ ζουν και εργάζονται πάνω από 27.000 ιερόδουλες -ενδεικτικό είναι ότι αντιστοιχεί μία ανά πέντε κατοίκους. Το θέρετρο επ΄ουδενί δε θεωρείται μια καλή τουριστική επιλογή για όλη την οικογένεια: εδώ βασιλεύει η πορνεία και δεν είναι τυχαίο που η πόλη διαθέτει τη μεγαλύτερη γειτονιά με κόκκινα φανάρια στον κόσμο, με άπειρα σεξ κλαμπ και go-go bars.

Οι πινακίδες νέον που χαρίζουν στη νύχτα μια «πρόστυχη» απόχρωση, διαφημίζουν τολμηρά sex show, pole dancing, φτηνά ποτά, μασάζ και ότι άλλο λάγνο έχει να προσφέρει μια τέτοια πόλη. Η πορνεία στην Ταϊλάνδη, είναι παράνομη αλλά εδώ ο νόμος έχει ελάχιστη σημασία οπότε οι οίκοι ανοχής ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Οι ορδές τουριστών, κυρίως από τη Δύση, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.000 αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας μπαρ, χώρους μασάζ και οίκους ανοχής.Η ιλουστρασιόν αυτή παρακμή, ίσως να αποτελέσει παρελθόν καθώς ο σεξοτουρισμός έρχεται αντιμέτωπος με ένα μάλλον αβέβαιο μέλλον. Το περασμένο έτος, η πρώτη γυναίκα υπουργός τουρισμού, επαναπροσδιόρισε την τουριστική προώθηση της περιοχής ώστε να προσελκύσει και τουρίστες με άλλες διαθέσεις.

Φυσικά κάτι τέτοιο θέλει ισχυρή πολιτική βούληση, γιατί όσοι εμπλέκονται με τις αμαρτωλές μπίζνες ενισχύουν και τονώνουν την οικονομία της χώρας, εν μέσω όμως επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά της διακίνησης σάρκας και κραυγών ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να μπει τέλος στην εκμετάλλευση.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close