ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων έως τον Οκτώβριο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο ρωσικός στρατός τροποποιεί τον σχεδιασμό του και προετοιμάζεται για επιχειρήσεις στην Ουκρανία μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, εκτιμούν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής αρχηγός της ουκρανικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GUR, Βαντίμ Σκιμπίτσκι, δήλωσε ότι η το σώμα έλαβε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παρατείνει τον πολεμικό τους σχεδιασμό για τις επόμενες 120 ημέρες, μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με τον Σκιμπίτσκι, το ρωσικό γενικό επιτελείο τροποποιεί τα σχέδια εισβολής σχεδόν κάθε μήνα και οι ρωσικές δυνάμεις θα προσαρμόσουν το σχέδιο ανάλογα με τις επιτυχίες τους στο Ντονμπάς.

Η δήλωσή του πιθανότατα υποδεικνύει ότι το Κρεμλίνο έχει, τουλάχιστον, αναγνωρίσει ότι δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους του στην Ουκρανία γρήγορα και προσαρμόζει περαιτέρω τους στρατιωτικούς του στόχους σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις αρχικές ελλείψεις στην εισβολή στην Ουκρανία, σχολιάζουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

“IN_AND_OUT

Ο Σκιμπίτσκι ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιπλέον 40 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) σε εφεδρεία, αφού έχουν ήδη αναπτύξει 103 στην Ουκρανία. Αυτό, ωστόσο σημειώνουν οι αναλυτές, είναι απίθανο να σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν 40 πλήρους ισχύος και αποτελεσματικάς τακτικές ομάδες τάγματος στη Ρωσία. Πιθανώς είναι μικρές ομάδες προσωπικού που συγκεντρώνονται από άλλες μονάδες, εκτιμούν οι αναλυτές, προσθέτοντας επίσης ότι είναι απίθανο ο ρωσικός στρατός να διατηρεί ένα τόσο σημαντικό μέρος της δύναμής του σε εφεδρεία, λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού στις υπάρχουσες μονάδες πρώτης γραμμής.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button