Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑγία Σοφιά: Ομογενείς μαζεύουν υπογραφές - Δείτε που μπορείτε να υπογράψετε

Αγία Σοφιά: Ομογενείς μαζεύουν υπογραφές – Δείτε που μπορείτε να υπογράψετε

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Η «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά» ζητά από τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση προσφυγής για την αντιστροφή της απόφασης μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Η «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά», ένα project  του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου των Νοτιοδυτικών Πολιτειών, ζητά από όλους τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση προσφυγής στη διεύθυνση  https://appeals.worldhellenicdiaspora.org/  για να αντιστρέψουμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που μετατρέπει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας σε ένα τζαμί στις 24 Ιουλίου 2020.

mechanical adv 2021

Η Αγία Σοφία ήταν χριστιανικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός και βυζαντινό μνημείο για σχεδόν χίλια χρόνια πριν από την οθωμανική κατοχή της Κωνσταντινούπολης το 1453 και ανακηρύχθηκε μουσείο από τον κοσμικό Ατατούρκ μετά την ίδρυση του τουρκικού κράτους το 1934.

apostolakis adv 2

Εκατομμύρια άνθρωποι από όλες τις θρησκείες από όλο τον κόσμο το έχουν επισκεφτεί αυτό το 1483 ετών αρχιτεκτονικό αριστούργημα όπου ορισμένες από τις βυζαντινές εικονογραφίες έχουν αποκατασταθεί και η εκτίμηση της πίστης έχει χρησιμεύσει ως ένα ισχυρό σύμβολο του διαλόγου.

Καταγγέλλουμε αυτήν την απόφαση από Τουρκικό δικαστήριο και επικυρώθηκε από την Τουρκική συνέλευση και τον Πρόεδρο για να μετατρέψει αυτό το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμί που συνεπώς, βεβηλώνει τη χριστιανική του κληρονομιά.

Με την υπογραφή αυτής της προσφυγής, συμφωνείτε να επιστρέψει η Αγία Σοφία στην κατάσταση μουσείου, όπως υποστηρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Ζητούμε από την Τουρκία να διατηρήσει το χριστιανικό εσωτερικό και την εικονογραφία αμετάβλητα, διαφορετικά θα προχωρήσουν διεθνείς οργανισμοί, κράτη και φόρα νομικές κυρώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης και των εργαζομένων που συμμετέχουν στην πολιτιστική καταστροφή.

Αυτή η πολιτική του θρησκευτικού εξτρεμισμού είναι επικίνδυνη και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη!

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 100.000 υπογραφές για την επίσημη αναφορά του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Μιλήστε με τους πολιτικούς σας για να υποστηρίξετε αυτήν τη σημαντική αιτία για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό!
Υπογράψτε την Προσφυγή σε αυτήν την διεύθυνση

zygos gif 2020b