Διεθνή

Όλα τα πακέτα τσιγάρων στη Γαλλία θα είναι εντελώς ίδια

Το επιτυχημένο παράδειγμα της Αυστραλίας των “αδιάφορων” πακέτων σκοπεύει να ακολουθήσει η γαλλική κυβέρνηση, για να περιορίσει το κάπνισμα στις νεανικές ηλικίες. Έτσι, με στόχο την μείωση του αυξανόμενου ποσοστού των έφηβων καπνιστών, αποσύρονται από τα ράφια τα πολύχρωμα ελκυστικά πακέτα τσιγάρων.

Τα πακέτα όλων των εταιρειών θα είναι στο εξής πανομοιότυπα σε μέγεθος και χρώμα, ενώ ο χώρος για την αναγραφή της φίρμας περιορίζεται στο ελάχιστο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Υπάρχουν 13 εκατομμύρια καπνιστές στη Γαλλία – σε πληθυσμό περίπου 66 εκατομμύρια – και ο «αριθμός των καπνιστών αυξάνεται, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων”, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας.

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο καπνός σκοτώνει 73.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στη χώρα μας – ο αριθμός ισούται με 200 νεκρούς κάθε μέρα σε ένα αεροπορικό δυστύχημα” πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Μαρισόλ Τουρέ.


Τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ μόλις ο νόμος περάσει από την Εθνοσυνέλευση, περιλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση του καπνίσματος σε παιδικές χαρές και μέσα σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Επιπλέον, η διαφήμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στους χώρους πώλησης, προτού απαγορευτεί οριστικά τον Μάιο του 2016.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button